Видове пилинг с благоприятни и бързи резултати за Вашата кожа

химичен пилинг

Неравностите по кожата могат да се дължат на неправилната ѝ поддръжка. Със сигурност и вие сте чували за положителните свойства на пилинга, който спомага за отстраняването на мъртвите клетки и се грижи за регенерирането и гладкостта на кожата. Пилинга бива различни видове и най-елементарния, който можете да си правите у дома е този с подходящ козметичен продукт, който дори с леки кръгови движение на ръцете ще подобри кръвообращението и ще отстрани мъртвите клетки от кожата на лицето или друга третирана зона по тялото. Не винаги обаче кожата се повлиява от подобен пилинг и ако проблемите ви са доста по-сериозни е добре да потърсите съвет от дерматолог. Модерната естетична дерматология е доста напреднала в революционно отношение и зала на изключително модерни методи, които са безболезнени и дават изключително добри резултати. днес ще ви запознаем с два основни вида пилинг, които се грижат за освежаването и възстановяването на кожата на лицето. Представяме на вниманието ви химичен и лазерен пилинг от клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас.

Химичен пилинг – ползи и ефекти

Постигането на добър пилинг резултат, който има за цел да се подобри структурата на кожата се постига в стерилна и контролирана среда. Химичния пилинг е процедура, която цели обновяването на колагеновите влакна като по този начин се стимулират естествени процеди на регенериране. Несъмнено това е един от най-дълготрайните видове пилинг, които правят кожата не просто гладка и мека, а се грижат за премахването на бръчките и изравняването на текстурата на кожата.

Колкото и странно да ви звучи прилаганите видове пилинг от дерматолози могат да бъдат поне 50. Сред най-популярните и с доказан ефект са манипулациите от Мирабел, които можете да намерите на химичен пилинг Бургас. Ще ви разкажем за ползите от химичния пилинг и това как кожата се повлиява от професионално изпълнената процедура. В мирабел Бургас можете да се подложите на:

 • Повърхностен химичен пилинг, при който се коригират ефективно фини линии, бръчки, неравномерна пигментация. Този пилинг повлиява много добре и свиването на порите, което е типично при мазна кожа. Повърхностния химичен пилинг се прилага с бадемова, салицилова, ябълчена алфа хидрокси киселини;
 • Среден химичен пилинг е много ефективен при дълбоки белези, които са причинени от акне или стрии. Ефективен е също така и при по-дълбоки бръчки;
 • Дълбок химичен пилинг

Това е доста сложен пилинг, при който се използва фенол. Той се прилага рядко и е предназначен за дълбоки кожни дефекти.

Съветваме ви да се консултирате с дерматолозите от Мирабел Бургас, които ще дадат становище кой от видовете химичен пилинг е подходящ за вас.

Лазерен пилинг – какво представлява и за кого е подходящ

Лазерния пилинг е също съвременен метод, с който стимулира образуването на колаген. Принципа на прилагане на специализираната апаратура цели да се отстрани слой от кожата чрез така наречения фракциониран метод. Още след приключването на процедурата ще забележите по-сияен тен на кожата в третиране зони – лице, шия, деколте.лазерен пилинг

Както при химичния пилинг така и тук е много важен контрола от страна на лекаря. Прецизност при прилагане на лазерен пилинг ще окаже прецизност по време на извършването на процедурата за още по-добри и ефективни резултати.

Хубавото на този вид лазерен пилинг е това че:

 • Повлиява както фини така и по-дълбоки бръчки;
 • Отстранява белези от акне и дълбоки рани;
 • Справя се отлични с разширените пори;
 • Благоприятен е при дълбоки и повърхностни стрии;
 • Премахва лунички;
 • Справя се с отпуснатата кожа;
 • Старческите петна също се повлияват много добре от този иновативен метод;
 • Изглажда и подобрява кожната текстура;
 • Изравнява тена и го освежава.

Лазерния пилинг има дълготраен ефект и е безболезнен. В зависимост от нуждите на вашата кожа се доверете на лекарите дерматолози от Мирабел Бургас за съвет кой от видовете пилинг би дал оптимален резултат в зависимост от типа на вашата кожа.