Какво представляват щранговете и кои са най-честите причини за техния ремонт?

щрангове

Много от хората не знаят какво е щранг и дори не са наясно как изглежда този водопроводен елемент докато не се сблъскат с неговия ремонт. На практика щранговете са много важни детайли то една ВиК инсталация. Те представляват връзка, която разпределя топлата, студена вода и тяхната циркулация по тръбите в дома ни. Вече се замислихте дали и вие имате такова чудо, нали. В крайна сметка човек е добре да знае как функционират определени инсталации у дома, тъй като на практика никой от нас не е застрахован от потенциални повреди и ремонти. И така, както вече разбрахте щранговете са три тръби, които са предназначени за осигуряването на топла, студена вода както и още веднъж подчертаваме и трета , която се използва за циркулация. Достатъчно сложно звучи за човек, който до сега никога не се  е сблъсквал с подобни битови неволи. И поради това вече имате причина да потърсите специалист, който да предлага смяна, ремонт и монтаж на щрангове във вашия град. Всъщност това е една от най-търсените ВиК услуги и няма фирма или водопроводчик, който да не ги предоставя. И ако сте софиянец и имате нужда от подмяна и ремонт на този важен водопроводен елемент то  е лесно – просто потърсете в Интернет щрангове София. Ще установите, че достатъчно лицензирани фирми предлагат такава услуга и в зависимост от бързината, с която могат да реагират то проблема ви може да е максимално експресно разрешен.вертикални щрангове

И тъй като човек не може да разбира от всичко и да е експерт в различно области то е повече от логично за ремонт по ВиК инсталацията да наемете водопроводчик. Но нека да обърнем още малко внимание на щранговете. Знаете ли например, че те биват два основни вида – хоризонтални и вертикални? Към хоризонталните спадат онези тръби, които има във всяка една жилищна кооперация или блок. Най-видими са тези щрангове когато влезете в мазето на стар блок и там видите по таваните едни огромни тръби. Ето това са хоризонталните щрагвое, с чиято помощ питейната вода достига до вашия дом. В новите кооперации щранговете са доста по-интелигентно прикрити не само заради естетиката на жилищната сграда, но и поради факта, че в повечето нови сгради няма мазета. Така проектантите скриват зад стени щранговете за да не грозят кооперацията ви. Имайте предвид обаче, че тай като това са водопроводни маски, на които в даден момент може да се наложи извършване на демонтаж и подмяна то винаги към тях трябва да има осигурен достъп. Щранговете осигуряват достигането на водата до абонатната станция на всяка една сграда, независимо от това дали е жилищна или индустриална. Другия вид щрангове са вертикалните. Тяхната роля не по-маловажна от хоризонталните. Те са онези тръби, които се изправят нагоре по етажите и доставят водата до всеки дом от кооперацията. Реалната задача на вертикалните щрангове е да осигури пътя на водата до апартаментите н сградата. Сами виждате колко важна е ролята на щранговете и тяхната поддръжка и ремонт са в основата на това винаги да имате чиста топла и студена вода, които ежедневно да използвате.

Най-неприятния момент идва, когато трябва да се извърши навременен ремонт на някой от щранговете. Причините за това могат да бъдат различни – спукване, наслагване на нечистотии, които се носят от водата, натрупване на варовик, запушване и т.нат. Стигне ли се до тук вече няма накъде да мърдате, а директно търсете водопроводчик, който да се справи с тази ситуация.  Поради изключително важната роля на тези тръби е много важно да се свържете с експерти. Няма никакво съмнение, че ако сами не сте професионални водопроводчици трудно ще се справите с ремонта и подмяната на някои от щранговете. Тук се изисква прецизност, техничност и познаване на ситуацията. Безспорно само експерт може да вземе нещата в свои ръце и независимо дали щранговете са хоризонтални  и вертикални да извърши сигурен и качествен ремонт.

Независимо дали става въпрос за теч, запушване от варовик или друг проблем то в никакъв случай не бива да го подценявате. Водата е ресурс, но същевременно ако не е поставена и ограничена в тръбите ще създаде доста проблеми. Наводнението на апартамента и предизвикването на сериозни материални щети със сигурност  е причина да проявите отговорност и при най-малкото съмнение за нередност да реагирате адекватно и бързо. Ако имате нужда от ремонт на вертикални или хоризонтални щрангове в София то потърсете Хидро Старт – лицензирана фирма с сферата на всякакви видове водопроводни ремонти. Щранговете в една жилищна кооперация не са ангажимент само на ВиК дружествата, а и на самите живущи в нея. Затова е желателно да имате под ръка контакти на специалисти, които могат да реагират максимално бързо и ефективно за да ви предпазят от последващи неприятности. Щрангове, течащи тръби, връзки, колена, водомери и всякакви други елементи по водопроводната и канализационната система се нуждаят от ремонт в даден момент. Важно е да реагирате максимално бързо и да намерите фирма, която да гарантира качествено и бързо отстраняване на повредите.ремонт на щрангове

В новите жилищни кооперации се използват щрангове от полипропилен, който е многократно по-устойчив. Но в много стари блокове повечето тръби са метални, което е предпоставка за тяхното амортизиране. С годините експлоатация ръждата там е неизбежна и се налага да се подменят щранговете с оглед на това домакинствата да могат да получават наистина чиста вода. Ако и от вашия кран тече мътна вода то вече имате повод за притеснение. Твърде възможно е щранговете, доставящи водата да са корозирали и да пълни с налепи и наслагвания. Това налага бързата реакция от ваша страна за намиране на професионалисти, които да подменят щранговете качествено. За чиста вода в апартаментите дори и в старите блокове в София се доверете на Хидро Старт. Не подценявайте и най-незначителния проблем, тъй като може да се превърне в сериозно предизвикателство за всеки от живущите в кооперацията.