Лесно ли се монтира вана?

вана в банята

Кой не си мечтае за голяма баня и огромна вана. Невероятно изживяване е да имаш собствена СПА зона и възможност да релаксираш след дългия и изморителен ден. Поставянето на вана в дома обаче не  е толкова елементарна работа. Това трябва да е добре обмислено решение, което на практика да несе окаже твърде нерентабилно и неизползваемо. Никой не отрича, че ваната в банята е супер попадение и символ на висок стандарт, лукс и възможности. Днес естествено е въпрос на наличност на пространство, което на практика наистина е причина да си поставите вана или пък да се задоволите само с малка душ кабина. Но преди да помислите за монтаж на вана първо имайте предвид именно това –  дали разполагате с достатъчно площ в банята, колко често ще ползвате ваната и колко ще ви струва монтирането ѝ. Това са наистина много важни три въпроса, на които задължително трябва да си отговорите преди изобщо да започнете да избирате вана. Ако имате място за вана, но само ще се къпете в нея не е нужно да инвестирате в такъв продукт. Ваната и преимуществата, които предлага наистина са невероятни и само ако наистина оценяте това едва тогава бихте направили такава стъпка. Що се отнася до монтажа не си мислете, че сами ще се справите. Тук се изисква специалист, който да свърже сифона, както и смесителя за водата, която ще пълни ваната. И още нещо – нивелирането на ваната е предпоставка за  правилното отичане на водата и незадържането ѝ в коритото.монтиране на вана

Има доста неща, които предварително трябва да си изясните. Не само желанието е определящо за това да потърсите монтиране на вана София и да наемете екип от специалисти, които да извършат нейното свързване. Опитните ВиК бригади и фирми първо ще поискат да направят оглед на банята ви още преди изобщо да сте тръгнали да избирате даден модел вана. Именно поради това задължително първо се прави анализ на помещението, тръбите, захранването с топла и студена вода. Има бани, които са предвидени още при строителството да се монтира вана и там изводите са стандартизирани и не би следвало да има някакъв проблем. Но ако ще се приспособява помещението така, че да може да се монтира вана в него то проблемите, които ще възникнат никак не са малко. Ето затова огледа е просто задължителен. Така ВиК специалиста ще установи дали и как трябва да се направят нови връзки за да се постигне пълна ефективност при използването на ваната.

Определянето на модела на ваната реално зависи от наличната площ. В София има доста утвърдени фирми във ВиК услугите, които ще извършат оглед и ще препоръчат най-добрия и идеално пасващ вид вана за банята ви. Вие може и да искате права, но пък мястото да не е достатъчно за такава и само един ъглов вариант да е решението, което търсите. Така, че не само желание, а ви е нужно и търпение и вслушване в експертната оценка на компетентните лица. И както вече споменахме изводите за вода както и свързването с канализацията също са доста важни. Ако възникне проблем и остава вода в тръбите на ваната то имайте предвид, че са ви гарантирани неприятните миризми. Затова освен, че се търси идеалното разположение на канала трябва след поставянето и употребата да сте достатъчно отговорни и да почиствате съобразно инструкциите за експлоатация.

И тъй като монтирането на вана вече определихме като много важен процес, то бъдете безупречно отговорни към избора на ВиК експерти. Само екип от специалисти, който е запознат с ефективната работа на това съоръжение ще може да извърши монтирането така, че години наред да няма никакви проблеми при експлоатацията.  За разлика от душ калината при ваната вероятността за пропускане на вода през фугите е много по-голяма. Затова когато се направят връзките е определящо да се извърши и много детайлно застопоряване на ваната. Така не само, че ще имате максимална стабилност при нейното използване и тя няма да се клати, но и няма да има никаква предпоставка за образуване на мухъл или влага в най-уязвимите зони. Намесата на професионалисти ще гарантира функционалност, надеждност и правилно отичане на водата от ваната. Често срещани проблеми при монтирането и непосредствено след него са течовете. Затова когато е направен монтажа се прави тест. Ако няма сълзене и теч от вода изчакайте идеалното изсъхване на използваните лепила и силикони за монтаж и едва след 48 часа можете да се насладите на вашата нова и прекрасна баня. Фиксирането на ваната е много важно и ако веднага след като мотажниците си тръгнат от дома ви напълните ваната и се цопнете в нея то има много голяма вероятност да я разместите от правилното и местоположение. Изчакайте напълно лепилата да стегнат и бъдете търпеливи. По-добре изчакайте отколкото да си създадете проблеми и да се наложи да търсите монтажниците отново. От вашето търпение зависи и това банята ви да остане суха, чиста и стилна. За да няма течове, нежелани аварии, пространство, в което да се събират всякакви насекоми, които са характерни за канализациите се доверете на съветите на монтажниците.вана в дома

Ще кажете, че ваната е скъпо удоволствие и не всеки би могъл да си позволи да притежава такъв лукс в дома си. Но е въпрос на  преценка, желание и реална възможност за нейното позициониране да осъществите тази идея. Особено релаксиращо и приятно е когато се нуждаете от зареждане и релаксиращо внимание да напълните ваната с топла вода и да се насладите на кристалите и солите. Изживяването е невероятно, а тонуса, който ще получи тялото ви е невероятен. Децата обичат да играят във вана изпълнена със сапунени балончета. Затова не ги лишавайте от това. Е, вярно, че след тях ще се наложи да почистите, но пък това са безценни моменти, които си заслужава да изживеете. А за правилно монтирана вана вече знаете –търсите само експерти с професионален опит и гарантиращи своята качествено свършена работа.