Има ли причини да наемаме професионалисти за ремонт, демонтаж и монтаж на нови радиатори за отопление

смяна на радиатор

Независимо от това, че зимния сезон през тази година не е толкова екстремен то използването на климатици, радиатори, локално или централно парно от софиянци е сред основните методи за поддържане на оптимална температура в жилищата им. В зависимост от това кой вариант е максимално рентабилен за домакинството с оглед на основната квадратура, която се отоплява едни от рентабилните се оказват високоенергийни климатични системи или отопление с инсталация от система от радиатори. Ако при климатиците е определящо да се прави годишна профилактика то не си мислете, че с радиаторите нещата ще минат без ангажименти, тъй като не всички инсталации в столицата са в изрядно състояние.

Ремонт и смяна на радиаторите – защо и кога са необходими

Профилактиката е вид превенция, която доставя на живущите в апартаменти и къщи сигурност, че в средата на зимния сезон няма да се наложи да минават на  друг режим за отопление. Специалисти и опитни дългогодишни професионалисти съветват домакинствата да помислят за отоплението на дома си още към края на лятото. Така ще могат спокойно да се извършат ремонти работи по системата, които са наложителни и по този начин зимата ще си осигурят топлина и уют.

Какви ремонтни дейности могат да възникнат в хода на експлоатация на отоплителната система?

  • С годините радиаторите се амортизират, натрупват варовик, дефектират и на места корозират;
  • При неправилно монтирани радиатори и поява на теч още при първия сезон, при който се ползват;
  • Нужда от монтаж на нови, поради морална и физическа остарялост на отоплителната инсталация.

Дори най-минималния дефект би се оказал решаващ за повишаване на разходите за отоплени, именно в това е причината да се вслушате в съветите на специалистите и да потърсите помощ в подходящ момент. А както вече споменахме един от периодите, в които е най-удачно да се прави монтаж на нови радиатори е края на лятото, тъй като специалистите от София – монтаж на радиатор – vikhelp.com не са толкова натоварени и в срок ще се озоват на адрес.

Защо професионален екип

Много сръчни мъже смятат, че биха могли да спестят пари и вместо да наемат професионалисти се заемат сами с демонтажа на корозиралите чугунени радиатори и с монтажа на нови от алуминий. Правилно е да се изберат по-елегантни, модерни  и иновативни решения в лицето на алуминиевите радиатори, но визирайки спецификата на самата инсталация е важно да се подходи отговорно и професионално. Самия ремонт по отоплителната система не касае единствено физическата смяна на отоплителните тела, а обезвъздушаване на системата, тест, проверка за течове и редица други детайли, които да я направят наистина рентабилно и ефективно работеща.Радиатор

За да функционира така, че отоплението да не „гълта“ много голяма част от месечните разходи има редица аксесоари, които също се използват за да се контролира притока на топлина по радиаторите. Затова от ВиК Хелп съветват своите клиенти да проявят отговорност и да се доверят на опитните специалисти, които ще се погрижат за отоплителната инсталация по най-адекватния начин.

Професионалния екип ще вземе под внимание:

  • Моментното състояние на инсталацията и възможностите за запазване на ефективно работещите радиатори;
  • Ще монтира качествени радиатори, които да заменят нефункциониращите и дефекти на най-добри цени;
  • Ще извърши замерване и ще изчисли оптималните разходи, които ще плащате месечно през зимния отоплителен сезон;
  • Ще гарантира ефективно функциониране на новата инсталация;
  • Предоставя обслужване и поддръжка н асистемата в рамките на гаранционния срок както и извъгаранционен сервиз.

С ползването на услугите на професионалистите от vikhelp София можете да разчитате на топлина и комфорт у дома си. Погледнете на монтажа на нови радиатори като на инвестиция, която да осигури на семейството ви приятна и уютна атмосфера години наред. ВиК Хелп – гаранция за качество, коректно обслужване, предоставено на най-ниски цени за София и региона.