Разумна инвестиция: Заслужава ли си покупката на нов автомобил?

В даден момент от живота на всеки настъпва време, когато потребителските планове включат подмяната на стария автомобил. Точно в този момент настава голяма главоблъсканица каква кола да си позволим и дали да вложим повечe средства в нова машина.

Неминуемо тук ще срещнете противоречиви мнения. За някои по-лесният път е новата кола, която идва в комплект с гаранция и гаранционно обслужване. Това може и да ви спести обиколки по магазините за акумулатори за коли или оборудването с нови гуми, но автоматично ще превърне в абсолютно изгубени поне 30% от средствата, които сте предвидили за въпросната нова кола.

Последен модел или старият фейс?

За някои въпросът е принципен. Част от аудиторията винаги иска последното в света на модерните коли. Без оглед на похарчените пари, това може и да е примамлива стратегия, но ако си правите добре сметката, току виж сте решили, че и предходният модел е удачна опция.

Независимо от възрастта на колата на старо, обслужването и прегледът след покупката й са задължителни, с цел вашата сигурност. Замерване на акумулатора, тест на спирачната система, смяна на масла и всичко останало в този ред.

Говорейки за кола на старо визираме автомобили на максимум десет години. Ако сте любители на модерните приспособления, като парктроник, старт-стоп система, навигация и всички останали екстри за претенциозни водачи, по-старите издания от  любимата ви марка няма да покрият изискванията.

Малки уловки при избора

Когато започнете да оглеждате кандидатите за вашето ново возило, имайте предвид, че само няколко месеца (година) разлика в датата на производство могат да са отговорни за сериозни различия. Такива са не само променен външен вид (по отношение на фарове, стопове, маска), но и модификации по двигателя.

Малки издайници по волана или тапицерията могат да ви подскажат как е експлоатирано превозното средство. Но в никакъв случай не правете грешката да съдите за цялостното качество по модела на музиката или накъсаните стелки. Това са лесно заменими неща, които са незначителни на фона на цялостната картинка. Ако фокусът ви е в тях, може би наистина трябва да се насочите към магазините за чисто нови автомобили.

След мечтаната покупка

Винаги си оставяйте малко резервни средства. Те ще са ви необходими за вече споменатото обслужване, за прехвърляне и други дребни разходи, възникващи покрай новопридобитата кола.Що се отнася до нов акумулатор, масла, гуми и всичко останало, сега може да си поръчате нужното наведнъж, при това на изключителни цени от https://dikar.bg. Не губете време в напразно лутане и се ориентирайте лесно в удобния сайт.