Как да направим интериора стилен с подходящите осветителни тела

плафониера

Част от хората пренебрегват избора на осветление, понеже не си дават ясна сметка колко важно е то за атмосферата и интериора на дома. Правилно подбраните осветителни тела мога да повлияят на настроението ни и да променят интериора като го направят по елегантен и красив. Този компонент не бива да бъде избиран само на базата външен вид, тъй като има различни функционалности които е добре да познаваме. В зависимост от помещението и неговата квадратура, трябва да се съобразим с мощността на крушките. Нови и красиви модели може да намерите в богатия продуктов каталог на магазин Atg.bg.

Какво ни предлагат основните видове осветителни тела

Това са устройства които съчетават източника на светлина /крушката/ и съответната арматура /рефлектор/. Доброто осветление е от значение за да се чувстваме комфортно и да не натоварваме зрението си. Щом научим повече за красивите дизайни и модели много по-добре ще разпределим осветителните тела в различните помещения:

полилей наполи
  • Полилей – той е висящ обикновено с красива и стилна конструкция включващ в себе си група от няколко крушки. Тук ще намерите много интересни модели с висулки, орнаменти и други красиви детайли. Обикновено полилей се използва в помещения като дневната, хола или спалнята;
  • Плафон – прикрепя се директно към тавана което го прави подходящ за стаи с по-ниски тавани. Обикновено конструкциите са изрисувани с различни декоративни елементи. Препоръчваме ви да поставите именно плафон в детската стая;
  • Аплици – прикрепят се върху стената и осигурява повече светлина в големите стаи;
  • Пандел –  прикрепя се към тавана, но конструкцията му е висяща;
  • LED осветителни тела – много популярни сред интериорните дизайнери. С тяхна помощ е възможно да направите зониране на помещенията. Те могат да бъдат в различни форми и размери. Тук експлоатацията е дългосрочна и икономична. Изработени са от екологично чисти материали, които са безвредни за човешкото здраве.

Съобразете избора с характеристиките на помещението и с неговата квадратура. Със сигурност онлайн в Moven.bg ще изберете висококачествени модели.

Обърнете внимание и на екстериорните осветителни тела

След като завършите интериора отделете необходимото внимание и на това градината или пък къщата ви да бъдат добре осветени и отвън. Избраните компоненти трябва да са доста по-устойчиви на всякакви атмосферни влияния – вятър, дъжд или сняг. В случай, че избирате градински осветителни тела защитата от прах ще бъде много добър показател. Основната характеристика на тези модели осветителни тела се изразява в ярката светлина която трябва да се пребори с непрогледния мрак навън. Повечето от моделите имат лесно дигитално управление. Разгледайте всички предложения онлайн и направете дома си уютен и красив.