Какви охранителни камери се препоръчват от експертите по видеонаблюдение

видове камери

Охранителните камери са сред основните елементи, които са необходими за изграждането на една система за видеонаблюдение. Избора им зависи до голяма степен от тяхното предназначение:

  • За дома;
  • За офис;
  • За търговски обекти;
  • Външно наблюдение на складове или други индустриални площи.

В зависимост от това какво точно ще бъде тяхната роля можете да изберете вариант, който напълно да отговори на очакванията и потребностите ви. Варианти за охранителни камери има доста. Като се има предвид, че у нас стана модерно да поставят такива почти навсякъде с цел да се предотвратят посегателства от страна на трети лица, или по-бързо откриване на лица, които посегнали на имуществото ви, вариантите предлагани от специалисти в бранша са насочени към няколко доказан ефективни модела.

Как да определим дали даден модел камери са ефективни

Сигурно ви прави впечатление, че когато говорим за устройства, които ще се използват за охрана и наблюдение не коментираме цена. Всъщност финансовата страна на въпроса е важно, но в случая е на последно място при избора ни. Определящи тук са основните качествени характеристики на моделите охранителни камери, възможностите, които предлагат и ги правят наистина ефективни за приложение спрямо нуждите ни. За да бъде ефективна една камера обърнете внимание на следното:камери

  • Дали е подходяща за наблюдение през деня или е необходимо да прави запис и през нощта. Повечето потребители избират камери, които разполагат с функция за нощно наблюдение и предоставят доста изчистен образ, независимо от нивото на осветеност по време на заснемане;
  • Камерата ще работи при външни условия или ще се монтира в закрити пространство. При външните камери е нужно да бъдат устойчиви на екстремни условия и най вече на влага. Повечето модели дори разполагат и със защита от гръм, което има дава възможност да заснемат и при лоши климатични условия.
  • Обхват на заснемане. При положение, че камерите ще се монтират в дома то не е нужно да се залага на модел с фокусно разстояние на обектива 2,8-12 мм. Но при такива, които трябва да обхващат по-големи площи внимавайте с разстоянието, на което могат да „хващат“ образ. Едни от ефективните модели са с опция за заснемане от 30-40 метра разстояние.

Най –добрите камери на нашия пазар

Възможностите, които се предлагат покриват основните параметри на ефективност на камерите. По отношение на дизайн както и опции за монтаж, технически параметри и други у нас, най купувани са IP, куполни, булет камери както и тези с опция за фокусиране на обект, а именно PTZ камери. Многообразие от високоефективни решения за видеонаблюдение можете да намерите в онлайн магазин за охранителни системи algvision.com.