Как се поддържа офис стол

стол

Столовете в офиса са подложени на екстремни натоварвания. Независимо от това дали всеки служител ползва един стол или пък столовете и работните места често сменят хората, които ги ползват то наистина е време да ви запознаем с някои тънкости при почистването и поддръжката им. Особеното при един офис стол е това, че действително е от най-натоварените мебели в офисите. Определено необходимостта от ползването на свеж и чист стол възниква не само поради желанието ни да се чувстваме комфортно и удобно, а и заради риска от амортизиране на самата мебел. Така, че се настанете удобно и се запознайте с лесните стъпки за поддръжка на офисния ви стол.

Как безопасно се почистват столовете в офиса

Обикновено в своята практика всеки офис се почиства периодично, а това включва и офис столовете. В зависимост от вида на тапицерията имайте предвид, че се прилагат различни техники. При моделите, при които дамаската е текстилна са удачни следните варианти:Работен офис стол

  • Изтупване на праха с помощта на приспособление за прахосмукачка;
  • Използване на почистващи машини, които освен изсмукването на натрупания в тях прах могат да перат и подсушават;
  • Ефективен е метода с почистването на така наречената суха пяна, в която се събират замърсяванията и освежаването на стола става бързо и лесно.

За поддръжката на кожени столове не се изискват специални умения, тъй като при тях е достатъчно да приложите влажна мека кърпа, с която да отстраните натрупаната мръсотия. Напълно безобидни, но с особена значимост са тези тривиални методи за поддръжка на офисните столове. Този момент не бива да бъде пренебрегван нито за тапицерията нито за металните детайли и механизми, защото ефективното и качествено почистване води до удължаване живота на удобната ви офисна мебел.

Ако срещнете трудности с отстраняването на петна и замърсявания винаги можете да поверите почистването на всеки офис стол на екип от прочистваща фирма за максимално сигурни резултати.