Акациев мед – защо почитателите на пчелните продукти го боготворят

Обожавате мед и не пропускате да си вземете дневната доза сладост с чай, кафе, ядки? Почитателите на пчелните продукти са наясно с техните огромни ползи за здравето и със сигурност знаят, че качествените такива могат да си закупят от производители, които събират меда директно от кошера и не влагат подобрители като цвят, аромат и други химични съставки, които буквално биха могли да развалят вкуса на меда. Качествените пчелни продукти си имат своята цена, защото действително те са в основата на това да допринесат за добро здраве, тонус и енергия. Днес ще представим на вниманието ви един от видовете пчелен мед, който се слави със своите безупречни свойства и качества – меда от акация.

Акациев мед – чудото на природата

Полезните свойства на всички пчелни продукти са с доказани от видни научни светила в световен мащаб.за разлика от другите сортове мед това, което прави впечатление при акациевия мед е, че е много по-светъл като цвят, а в зависимост от вида на акациевия прашец събиран от пчелите то той дори може да придобие и прозрачност. Акациев мед цена е по-висока от масовите видове, тъй като самите свойства и качества на този вид мед се определят като фантастични и феноменални.

Меда е с фино-зърнеста структура. Когато се втвърди той се захаросва като другите видове, но прилича повече на много гъста сметана отколкото на стандартно захаросан мед. По отношение на вкуса ще отбележим съща така, че това е единствения вид мед, при който не се наблюдава обичайната за този пчелен продукт горчивина. Много нежен, приятен на вкус и буквално разтапящ се в устата е акациевия мед.Мед

Струва си цената и заради това, че ползите от нега са невероятни за редица оздравителни процеси на организма. Независимо, че е без силно изразен и фрапиращ аромат този мед има особено влияние върху човешкия организъм, защото:

  • Перфектно средство за подслаждане е, което е подходящо за използване от диабетици;
  • Съдържа редица жизненоважни минерали като калий, мед, фосфор, манган, хром и други;
  • Богат е на витамин Ц, както и всички от групата на Б витамини;
  • Оказва благоприятно влияние върху жизнените показатели и имунитета;
  • Намалява лошия холестерол;
  • Извор на красива кожа;
  • Спомага за нормирана функция на черен дроб;
  • Грижи се за метаболизма и храносмилателния тракт;
  • Основен източник на възстановяване на дихателни проблеми, причинени от бронхити, пневмонии и други респираторни заболявания;
  • Стимулира мозъчната функция.

До тук изброените ползи от акациевия мед са само кратък списък на положителното влияние на този пчелен продукт върху здравето ни. Определено цената му си струва с оглед на това, че е естествен антибиотик и антиоксидант, който при предозиране няма да ви навреди.