Иновации в кухнята – изберете индукционни котлони

индукционен плот

Плотовете или котлоните за кухнята са сред основните електроуреди, които заемат главно място в интериора на зоната за готвене. За да са напълно отговарящи на нашите приоритети и изисквания не е случаен факт това, че все повече клиенти изготвят списък с параметри, на които да отговаря новия им плот. Да загрява бързо, да не се губи никаква енергия, да работи икономично, да не е твърде скъп, да е естетичен и да пасне на интериора… звучи познато нали! Какъв обаче е този феноменален и толкова практичен плот, който напълно да отговори на нашите лични предпочитания и високи изисквания? Очаквайте отговорите точно сега!

Индукционните плотове – почерк от бъдещето

Технологията и спецификата на работа на индукционните плотове не е толкова сложна колкото самото понятие, с което са обозначени. Индукционни котлони работят чрез създаване на електромагнитно поле, което загрява единствено съда, който е поставен върху тях. А безспорно това го прави един от най-икономичните уреди, които можете а ползвате в кухнята си.Кухня

Много клиенти се питат след като нагряването е на различен принцип, а не стандартен то какви съдове е важно да се ползват с оглед да не се повреди котлона. Всъщност за работа и ползване на индукционни котлони можете да ползвате всякакви съдове, които стандартно се употребяват при стъклокерамичните плотове. Разбира се има ограничения и производителите съветват при индукционните плотове да избягвате и при възможност въобще да не използвате съдове от:

  • Стъкло;
  • Керамика;
  • Мед.

Това са материали, които не реагират на електромагнитното поле, което реално ги прави неизползваеми. За да работи ефективно и да няма никаква загуба на топлина се ползват съдове, които могат да се магнетизират. А реално принципа на работа на индукционните котлони е именно свързана с електромагнитното поле, което създават и така нагряват храната в съда.

Индукционните котлони са изключително модерни и съвременни решения, които са безопасни, лесни за почистване и използване в ежедневието. Това ги прави толкова предпочитани и разпространени в домакинството.