Инжекционни терапии, които задължително се извършват в клиники по естетична дерматология

ботокс

Склонни ли сме да правим жертви със здравето в името на красотата? Практиката показва, че все повече жени в стремежа си да изглеждат перфектно се подлагат на какви ли не интервенции с доказан и недоказан ефект и странични ефекти без да се замислят за това какво причиняват на физическото си състояние. Именно тук е време да споделим с вас, че процента неудовлетворени от козметични процедури клиенти въобще не е малък. Това, че в козметичен салон са ви предложили два пъти по ниска цена за поставяне на ботокс с цел подмладяване или са ви агитирали за евтина нова процедура за подхранване на коса не е повод да приемете. В днешната публикация ще фокусираме вниманието ви върху това защо е задължително, а не препоръчително такива процедури да се прилагат в клиники по естетична дерматология.

Как ботокса от съвсем безобидна процедура може да се окаже рискова за здравето ви

Няма как да не сте чели или пък чували за това как ботокса като естествен токсин се използва широко в дерматологията като средство, което парализира мускулите и заличава бръчките. Странични ефекти при прилагането на ботокс терапия не се наблюдават, но подчертаваме, че това е само в случай, че метода ще бъде извършен от опитен дерматолог.

Опасен ли е ботокса за здравето ни? От Мирабел Бургас – една от водещите клиники по естетична дерматология съветват своите пациенти да не ес отнасят безотговорно към подобни инжекционни терапии. Поставянето на ботокс се базира на определени правила и неспазването им може да се окаже неблагоприятно не само за визията, която далеч не постига очаквания желан ефект, а също така и парализиране на участъци, които оказват ежедневен дискомфорт. Ако търсите услугата ботокс Бургас изберете да се подложите на терапията в утвърдена клиника по естетична дерматология.

Въпреки, че ефекта е временен то едва ли си преставате да се разхождате с парализирано и изкривено лице в рамките на 6 месеца до една година какъвто реално е ефекта от ботокса. Дерматолога инжектира токсина в мускулните зони, които се нуждаят от подмладяване. Това се извършва в:иглена терапия

  • Стерилна среда;
  • Пациента се подготвя за процедурата и се запознава с всички възможни ефекти;
  • Спазва се анатомията на лицето;
  • Използва се само такова количество, което е необходимо;
  • Прилагана от дерматолог услугата е напълно безопасна и безболезнена.

Ботокса е вид бактериален токсин, с който е необходимо да се работи внимателно за да име желан ефект и благоприятен резултат. В клиника Мирабел Бургас можете да се доверите в ръцете на опитни специалисти, които са абсолютно квалифицирани за работа и прилагане на този вид инжекционна терапия.

За силна и здрава коса

Проблемите с косата могат да бъдат от различно естество. Алопеция, себорея, пърхот, слаба и изтощена коса са сред най-лекуваните от екип на Мирабел заболявания, свързани с косата и скалпа. Все по-популярен е метода мезотерапия коса Бургас, при който се инжектират вещества, чиято роля е да подхрани и подобри здравословното състояние на скалпа, а от там видимите резултати за косата също не закъсняват.

Инжекционна процедура при която едни от най-масово ползваните вещества за подобряване и подхранване са:

  • Хиалуронова киселина

Тя подпомага естественото образуване на колаген и хидратира в дълбочина;

  • Мултиелементи

Стандартни разтвори, които съдържат комплекс от минерали и витамини, които гарантират оздравителни и подхранващи процеси;

  • Витамини

Концентрирани витамини, които имат пряка връзка със сгъстяването на косата, намаляване появата на пърхот и себорея.

Предимството на иглената мезотерапия е в това, че тя е приложима не само като разкрасяващо и оздравяващо косата средство. Метода е често използван за изглаждане на бръчки, за хидратиране на околоочен контур, за премахване на стрии и целулит. Мезотерапията аналогично на ботокс процедурите е важно да се извършват от дерматологичен екип, а както вече споменахме в Мирабел Бургас ви очакват опитни лекари с доказана компетентност при извършване на различни видове иглени терапии.