До колко е важен уреда, с който ще отоплявате имота си

комбиниран котел

Котлите са уреди, на които можем да разчитаме за отопляване на площи с особено голяма квадратура. Когато се търсят ефективни и икономични способи, които са различни от тези на електричество то определено вариантите котли н твърдо гориво въобще не са за подценяване. Тенденциите, които днес се предлагат на пазара наистина са много благоприятни, а освен това е важно да подчертаем, че производителите на такива високоефективни уреди са изобретили още по продуктивни решения, с които можем сами да избираме типа на горивото. Сигурно сте чували за котли на дърва и пелети. Техните ефективни качества наистина са невероятни и определено когато се касае за многообразие от идеи и предложения то наистина тази комбинативна и многофункционална отоплителна система се оказва приоритетна за нашите битови нужди.

По какво се отличават комбинираните котли от стандартните за твърдо гориво

Домакинствата търсят ефективност. Те не са склонни за правят компромис с онези разходи, които всъщност им отнемат много голям процент от месечните средства по режийни разходи. Икономичното отопляване е от съществено значение за зимните месеци и точно поради това днес насочваме поглед към онези уреди като котлите на дърва и пелети, които разполагат с множество възможности.

Те са удобни и лесни за употреба. Те са извън обичайните жилищни площи, което спестява разнасянето на прах и мръсотия. Те са високоефективни и наистина икономични, тъй като позволят да избираме използваното гориво, което може да бъде дърва, пелети, брекети, въглища. Видовото многообразие сред този вид комбинирани уреди също не е за подценяване, което предполага да се подходи по-отговорно и целенасочено към правилния избор на идеалните, функционалните и приложимите към техническите данни на имота ни уреди.Камина на дърва

Аспектите, по които се отличават комбинираните котли от тези използващи само твърдо гориво главно се дължи на:

 • Комбинираните котли разполагат с два типа горелки – на твърдо гориво и на пелети;
 • Много по-ефективни са като разход на гориво;
 • Отличават с високия си процент екологичност;
 • Икономични са;
 • Дизайна им е много по-елегантен;
 • Като инвестиция не са по-скъпи от всеки друг котел, който се предлага за отопление.

Креативността на производителите на отоплителни уреди е обещаваща що се отнася за инвестиране в уреди, с които целия имот може да бъде правилно отоплен. Освен това имайте предвид, че котлите в комбиниран вид освен като уред за топлина се ползват и за подгряване на вода за битови нужди. Така се свеждат разходите за електрическа енергия до минимум, което несъмнено би ви допаднало.

Водещи производители

Тенденциите, предлагани от търговците на такива уреди за насочени главно към предлагане на онези производители, които са достатъчно утвърдени. Когато сте на прага да изберете такъв важен уред като котела на дърва и пелети винаги търсете марки, които имат позиции на европейския пазар. Това е показателно, че уредите отговарят на нормативната уредба за екодизайн, което означава, че са:

 • Поне с 20 % по-икономични от останалите уреди;
 • Доказано екологични са, тъй като са въвели нова технология за усвояване на изгорелите газове;
 • Здрави и надеждни дългогодишни решения, които гарантират безопасното им използване.

Има смисъл от това да се заложи на някои от наши и български производители на котли на дърва и пелети като отличаващи се са марките:

 • Котли на твърдо гориво Centrometal с монтирана допълнителна горелка за пелети и възможност за подгряване на топла вода;
 • Котли PRITY, предлагани на достъпни за българския пазар цени;
 • Котли MAT BW Power;
 • Котли на твърдо гориво и пелети Alfa Plam;
 • Котли на българската марка BURNiT и други.

Всеки от изброените производители разполага с огромен потенциал да отговори на вашите потребности за предоставяне на икономично, екологично и високоефективно отопление. Възползвайте се от решенията особено в случаите, ако имота ви е над 150 м2.