Има ли значение размера на плота за вграждане

плот двойка

Какъвто и уред да избирате за кухнята си то в основата на правилността и лесната му адаптация са размерите. Именно за тях ще си говорим днес, като едни от най-гъвкавите и многообразни видове домакински уреди, които се ползват в ежедневието ни плотовете определено заслужават да им отделим повече време. Особеностите при плотовете за вграждане и богатото им многообразие вероятно водят до трудност да се фокусирате само върху един вариант. Затова днес ще разгледаме  разнообразните плотове за вграждане размери, които биха намерили приложение във вашата нова кухня.

Размерите – основна класификация при плотовете за вграждане

Не си мислете, че да се определят като малки и големи плотове за вграждане е достатъчен критерий дали един уред би бил подходящ или не. Спецификата тук е не само в реалните габаритни размери, а и това колко работни зони има подредени върху уреда. Запознайте се с някои от основните тенденции, които пазара предлага на клиентите по отношение на плотовете, които биха намерили приложение:

  • Плот двойкаСтъклокерамичен плот за вграждане

Разбираемо уреда разполага с две нагревателни зони. Много удобни и наистина спестяващи пространство, лесни за адаптация и употреба. Средни размери за този вид плот са  дължина 52 см. и ширина 29 см.;

  • Плот четворка

Още един универсален вариант, който може да осигури на кухнята гъвкавост и удобство при провеждане на готварски мероприятия. Зоните, които може да съдържа един такъв плот са три с една разширяема или четири нагреваеми зони. За средни стандартни размери тук се приемат 59 см. и ширина 52 см.;

  • Големи плотове

Тук не можем да се ангажираме с размери или форма, защото става въпрос за професионални плотове, които имат над 4 работни зони. С 6 или 8 котлона разполагат за да може едновременно да се приготвят различни видове ястия.

В зависимост от дизайна и размерите на кухнята се избират и пропорциите на плота за да има синхрон и хармония в интериора.