Барокова спалня – подходяща ли е за всеки дом

комплект

Независимо, че ги определят като ретро мебелите от стил Барок никога не излизат от мода. Те се отличават с прекрасната си ръчна изработка на опитни майстори мебелисти, които извайват всеки орнамент и фреска с изкусна педантичност и прецизност. Самия стил възниква през 16 век в Италия и до днес се радва на огромна почитателска аудитория, която не пропуска да се възползва от всякакви типични за стила мебели – фотьойли, дивани, трапезни маси, барокова спалня с елегантни форми и царствено излъчване. Кой не би искал да е заобиколен от такива мебели, в чието присъствие да се чувства специален.

 Царствена атмосфера в спалнята

Типично за стила барок е това, че няма как да обзаведете спалнята в този стил, а останалите части т дома да бъдат в скандинавски, градски, винтидж интериорен дизайн. Когато се заемате с обзавеждане на баракова спалня то имайте предвид, че дори мебелите в банята и коридора ще се наложи да последват тази концепция.Луксозен спален комплект

Атмосферата, която ще постигнете с този стил мебели е с царствени нотки, изискано идеалогично присъствие. Това са мебели с подчертан лукс и типичната орнаментика, която ги придружава във всичките им видове, независимо дали става въпрос за спалня, мека мебел или скрин.

Не са типичните масови мебели, с които всеки предпочита да обзаведе спалнята си, защото се характеризират с:

  • Изискват повече пространство, за да може да изпъкнат в пълния си блясък;
  • Не се интегрират и адаптират с други стилове и изискват специфичната за бароковите елементи изделия;
  • Цените им са значително по-високи предвид това, че в голяма част от производствения цикъл се залага на продукти, които са ръчна изработка;
  • Модерно ориентираните клиенти трудно възприемат този царски облик за обзавеждане на спалня или друго място в дома.

И както се знае – за всеки влак си има пътници, което означава, че и за бароковите спални не липсват клиенти, които да се възползват от техния блясък и шик.