Има ли значение какъв специалист избираме за смяна на водомер?

водомер

Всеки гражданин в страната е абонат на ВиК дружество в съответния регион. Тъй като изразходвате определено количество вода, то трябва да бъде отчитано и заплащано абсолютно коректно. Измервателното устройство което се използва в апартаментите е монтирано професионално, има пломба и работи безотказно. Съществуват и моменти, когато е възможно да даде някакъв авариен дефект или срокът му на експлоатация да е преминал. Ето защо тогава е нужно да се потърси професионалист, който се занимава със смяна на водомери. Това няма как да бъде случаен водопроводчик, тъй като фирмата в която той работи е важно да има съответните лицензи и договори с държавното дружество.

Какво представлява услугата смяна на водомер?

Ако ви предстои подобна процедура е правилно да се запознаете в детайли с различните стъпки, защото така ще сте много по-спокойни. Специалистите на Хидро Старт напомнят, че винаги е необходимо да потърсите ВиК компания, която ще извърши коректно смяната на водомера и ще оформи всички необходими документи.

Независимо че монтажът и демонтажът на измервателния уред не изглеждат сложна задача не се опитвайте да правите това сами. Държавните дружества в страната не приемат подобни действия и подобна смяна на водомер няма да бъде законна. Водопроводчикът, който ще изберете ще подходи по следния начин:

  • старият водомер се демонтира – не бива да се изненадвате, че тук се попълват документи и протоколи, защото много точно трябва да се опише причината, поради която се извършва смяната. Това може да е повреда на устройството или преминаване на неговия гаранционен период. Протоколите се изготвят внимателно, за да се представят в съответната ВиК служба;
  • поставяне на новото устройство – тук е моментът да изберете модел и марка водомер. За целта от фирмата, която извършва смяната ще ви предложат различни варианти, от които да избирате. В случай че не се чувствате достатъчно компетентни, поискайте съвет от водопроводчика, а ако знаете точно какво устройство желаете, направо изберете. След като монтажът приключи е важно да се направи тест, дали всичко е наред;
  • попълване и легализиране на документите – тези детайли също са задача на фирмата, с която работите. Напомняме, че трябва да се запишат номерата на водомера, на пломбата и всички документи да се представят във ВиК дружеството.

Сами разбирате, че няма нищо прекалено сложно при смяната и в най-кратък срок може да се сдобиете с нов и добре работещ измервателен уред за вода.

Лесно ли е да разберем, кога е настъпила аварията?

Всяко семейство трябва да проучи, как стои въпросът с отчитането на водата, защото има различни аварийни ситуации, при които трябва да отреагирате правилно. Вероятно веднага ще разберете, че съществува някакъв проблем, ако сметката ви за вода е прекалено висока или прекалено ниска.

смяна на водомери

Това със сигурност означава, че водомерът не отчита правилно и се налага смяна. Повечето хора смятат сумата, която плащат в края на месеца за определяща, когато искат да разберат дали устройството работи както трябва. Съветваме ви също така да преглеждате от време на време документите към ВиК, за да знаете какъв е експлоатационният срок на водомера във вашия дом.

Друга причина да потърсите услугите на специализирана фирма е, ако откриете теч в близост до измервателното устройство. Това са най-честите случаи, свързани с отчитането на употребената вода. Ако забележите нещо нередно не губете време, а веднага потърсете лицензирана ВиК фирма, която да ви помогне. Водопроводчиците, които работят на подобни места са опитни и достатъчно компетентни да ви дадат нужните съвети и да се справят с проблема много бързо.

Защо при смяната на водомера да изберем лицензирана ВиК компания?

Само подобен специалист може да ви окаже съдействие, когато имате авария с измервателния уред за вода. Потърсете подходяща ВиК фирма онлайн, понеже там са представени много повече специалисти, от които да избирате. Тези с добра репутация се открояват, защото разполагат с добре оформени уебсайтове, от които научавате много подробности и ценна информация свързана с услугите на дружеството. Водопроводчикът след като ви посети точно ще установи, какъв е проблемът, който би наложил смяна на водомера.

Причината е важно да бъде установена много точно, тъй като това касае документалното оформяне на въпроса. Самите монтаж и смяна не отнемат много време. Водопроводчикът се занимава и с документите, а вие нямате никакъв ангажимент и можете спокойно да вършите личните си задачи.

Какви предимства получаваме щом работим с професионалисти?

Всяка една дейност свързана с ремонт в жилището, трябва да бъде поверена на хора, които имат необходимите знания и опит. В случая с водопроводните аварии от Хидро Старт напомнят, че те ще се разрешат безпроблемно само, ако откриете правилната ВиК компания. Плюсовете от това да работите с професионалисти никак не са малко:

  • получавате точност и коректност – без никакво забавяне ще бъдете посетени в дома си, за установяване на причините за аварията;
  • експедитивност – водопроводчиците познават в детайли процедурата и действат много бързо;
  • добра цена – сумата, която ще заплатите не е прекалено висока, защото нямате почти никакъв ангажимент, освен да изберете фирма изпълнител.

Разгледайте офертите в онлайн пространството, сравнете ги и прочетете различни отзиви от потребители, за да сте сигурни в избора си.