Защо трябва да наемете професионален интериорен дизайнер

Имате нов дом? Искате той да бъде невероятен? Трябва да ви професионалист, който да сбъдне вашите желания и мечти относно интериорния дизайн на вашия дом. Въпреки, че много хора погрешно смятат, че наемането на специалист е излишен разход, то в действително нещата не стоят точно така. Всъщност благодарение на дизайнера вие ще можете да спестите много време, нерви и пари.

Вашият дом трябва не само да изглежда страхотно, но и да отразява вашия стил и индивидуалност. Затова цялостния интериорен дизайн на вашия дом трябва да е съобразено с вас от матрака до кухненските прибори.

Вашият дом трябва внимателно да бъде огледан и преценен, да се направят нужните планове и едва след това да се пристъпи към редизайн.

Много хора са предпазливи относно наемането на интериорен дизайнер, защото смятат, че могат да се справят и сами като си мислят, че ще спестят пари, но в крайна сметка излиза точно обраното и много често накрая пак се стига до работа с професионалист.

За да ви помогнем да избегнете тези грешки, заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева ще ви запознаем с няколко ползи от наемането на професионален дизайнер.

 

Ще спестите пари

Както вече казахме много често, тези от вас, които решат сами да се захванат допускат грешки, за които после съжаляват. Като например ще видят диван в магазина, който много ще им хареса, но не се замислят, че ще е твърде голям за тяхното пространство. Освен това лутането между различни цветове също е често срещан проблем докато се стигне до избора на подходящата цветова палитра. Именно тези грешки и още много други, които ще ви костват значителна сума пари ще си спестите ако решите да се доверите на опитен дизайнер. Може и да не ви се вярва, но на финала може да се окаже, че всъщност вие сте спечелили повече пари, отколкото сте инвестирали в наемането на дизайнер, тъй като той ще ви помогне да вземете и реализирате решения, които реално ще повишат стойността на вашия имот.

 

Ще спестите време

Вторият важен фактор след парите е времето, което ще инвестирате в реализирането на вашия интериорен дизайн. Работата с дизайнера ще ви спести много време в комуникация с различни фирми за ремонтни дейности и почистване, освен това той е много добре запознат с този бранш и знае как да направи така, че нещата да се случат по-бързо и качествено. Освен това те с помощта на своя опит могат да предвидят всякакви пречки и да ги отстранят, с които вие сами трудно бихте се справили бързо.

 

Получавате професионален опит

Както вече казахме интериорния дизайнер има нужните познания и опит натрупан с годините работа. Той е обучен бързо да прецените вашия имот и да състави план за действие, така че да се извлече максимума от пространството при реализирането на проекта. Разполага с ноу-хау, с което му помага да видят проблеми, които вие със сигурност ще пропуснете. Иначе казано интериорния дизайн е изкуство, което балансира между наука и естетика, а дизайнера може умело да борави и с двете, за да създава перфектния вътрешен дизайн на всяко пространство.

 

Ще получите контрол и връзки

Опитния дизайнер ще контактува вместо вас изпълнителите и архитектите, за да реализира неща, които вие няма да можете сами. Именно тези контакти спомагат за упралението и спестяването на време и пари.

Координацията с другите професионалисти, които ще работят върху вашия дом е определяща за изпълнението на целия проект. Така например дизайнера трябва да координира с електротехника къде да бъдат поставени електрическите контакти, както и с водопроводчиците, от които ще зависи как ще бъде разпределението в кухнята и банята.

Истината е, че вие трудно ще намерите надеждни изпълнителни, докато дизайнерът работи с тях всеки ден и имат нужния поглед върху тяхната работа и знаят, на кой да се доверят. Освен това дизайнерите имат достъп до много по-голям избор от продукти, които не се предлагат свободно на крайни клиенти. А това означава, че вие ще получите един наистина уникален интериор, който да отговаря на вашата личност и начин на живот.