Приложение и видове ламарини предлагани на пазара

ламарина на руло

Ламарината е вид материал, който се използва в много сектори – металообработването, строителството, ремонтните дейности и много други. Разнообразни са видовете ламарини, които се предлагат в търговската мрежа и съобразно тяхното предназначение е важно да бъде подбран съответния вид. Няма спор видовете ламарини, които съществуват на пазара са достатъчно разнородни за да ни мотивират да напишем днешната статия и да ви предложим малко по-систематизирана информация относно този така важен материал.

Разновидности

Ламарината представлява изтеглен метален листа ,който се отличава на първо място със своите размери и дебелина. Съществуват доста разнообразни характеристики по отношение на размерите на листовете и всеки производител залага конкретни такива за да може при производството да изработи такива ламарини, които да бъдат оптимално полезни спрямо работата на хората, които се нуждаят от тях. А по-съществено внимание се обръща на това каква е дебелината на ламарината, тъй като от нея зависят:

  • Възможностите за огъване;
  • Лекота при изрязване на определени елементи;
  • Възможност да издържи на определено тегло и т.нат.

Дебелината на ламарината позволява да се направи правилна преценка до колко би била издръжлива за това, за което е необходима.

Освен като дебелина има значение и от какъв материал ще бъде изработена ламарината. Обикновено това са метални сплави, които издържат на корозия и натоварване, опън и висока устойчивост на налягане. Познати са няколко вида метали, които са най-разпространени за изработване на листове ламарина:

  • Пресована стоманаЛамарина

Тук се говори за студено пресоване, при което листа ламарина се изтегля без да де прилага нагряване. Това е само един от най-познатите видове ламарини, които намират широко приложение както в битовите ремонти така и при професионалните строителни работи. Самата сплав е невероятно качествена и може да послужи при различни мероприятия;

  • Валцувана ламарина

Също се изработва от стомана, но тук се прилага принципа на валцуване. В случая се прилага термична обработка за да бъде по-лесно манипулирана ламарината и да се достигнат желаните размери и дебелина;

  • Ламарина от неръждаема стомана и хром

Това е материал, който се характеризира с много високо ниво на устойчивост на корозия. Дебелината, в която се произвеждат тези листове както и техните размери са стандартни като на листовете от обикновена стомана. Поради съдържанието на хром обаче  този тип стомана е доста по-трудна за обработка както и за заваряване;

  • Ламарина от алуминий

Добра алтернатива, която се отличава със своята гъвкавост и лесна манипулация. Продукта е доста добър, но от гледна точа на цена е в пъти по-скъп от стоманените листове, така че употребата е предназначена за по-фини елементи и дейности.

Многофункционални решения като видове ламарина се предлагат от магазин Ташев Галвинг. Избора от различни видове неръждаема стомана, която се използва масово при различни видове ремонтни и строителни работи, с възможност за лесно заваряване и манипулиране. Ламарини с корозионна устойчивост, които позволяват използването им в химическата промишленост и изработката на съдове за съхранение на летливи течности. Устойчиви на високи температури ламарини, които позволяват да бъдат заварявани и много други.

В Ташев Галвинг ви очаква богата гама от изделия, с които можете да си осигурите качествени ремонти и строителни мероприятия. Освен гладки ламарини в каталога на търговеца можете да намерите всякакви видове профилирана ламарина, която е подходяща за изграждане на покриви, огради и много други.

Що се отнася до цените на ламарините то от Ташев Талвинг са доста гъвкави и предоставят както многообразие от видове ламарини така и най-добри конкурентни цени.

Произведена от водещи лидери в сектора тук в магазин Ташев Галвинг ви очакват здрави и надеждни решения, които ще подпомогнат ежедневните ви потребности от материали и консумативи. Доверете се на качеството и най-добрите материали на отлични цени.