С каква информация е добре да сте предварително запознати при поръчка на кухня?

кухни

Въобще не е лесно да се направи подбор на идеалното кухненско обзавеждане. Ако за повечето домакинство това е помещение за приготвяне на храна, то ако си направите равносметка на времето прекарано  в кухнята ще осъзнаете ,че наистина е достатъчно за  да сте максимално прецизни при предстоящия ѝ ремонт и избор на нови мебели. А производителите наистина ни предлагат максимално разнообразие, с което трудно ще се справим, ако не ме наясно с индивидуалните си потребности. Всъщност се оказва, че най-ефективното решение е кухня по поръчка. Така ще си спестите доста неудобства особено ако помещението е с неправилни форми и площ, нито стандартна, нито пък твърде голяма. Идеята на добре оборудваната и организирана кухня всъщност е в това да се предостави пълна свобода на кулинарните ни способности и вдъхновения.кухня по поръчка

Кухни по поръчка се изпълняват от производители, които разполагат с проектанти на мебели. Имайте предвид, че това са уникални и индивидуални проекти, които специално създадени за вашите нужди. Това предполага да не подценявате проектантските способности на наетия изпълнител и наистина да изисквате всичко да е съобразено със собствените ви критерии. В това се състои идеята кухнята да бъде по поръчка. Да е изпипана до последния детайл.

В проектирането на кухните по поръчка се взимат предвид няколко основни момента. На първо място това е нейното разположение и каква площ от общото пространство ще обхване обзавеждането. Съобразно строителни параметри проектанта на кухнята конфигурира отделните елементи така, че освен да е удобно на домакинята детайлите да са съобразени и с изводите за вода, възможност за монтаж на съдомиялна  и други електроуреди, които също ще бъдат предвидени в цялостната концепция. Има значение дали кухнята ще бъде с долни и горни шкафове или ще предпочетете само акценти в горната част. Наличието на скосове, ниши, колони са също строителни детайли, които следва да се вземат предвид при проектирането на кухненската мебелировка. След като се детайлизират тези моменти се пристъпва към подбор на дизайн. Изцяло индивидуална е концепцията която може да се следва тук. Идеите, които проектанта ще предложи вероятно са свързани с правилно комбиниране на избраните от вас материали и цветове. Важно е да има синхрон между отделните детайли, тъй като идеята на едно кухненско проектиране  е да се сътвори мебел, която да е напълно функционална и практична, но освен това да има собствено излъчване и стил.

С кухни по поръчка се елиминират всички грешки и специалистите, които ще оразмеряват и създават идейните варианти  и проекти определено ще се постараят да оползотворят максимално ефективно цялата площ.