Малко полезно инфо за винтовете за бетон

винтове за бетон

Няма как да не сте чували, че наред с всякакви винтове, които се използват за метал, дърво, пластмаса има и такива, които са за бетон. Това са крепежни елементи, които са изработени от най-висок клас стомана и обикновено са със самонарезна резба. Използването на тези винтове за бетон е широкоспектърно. Те са изключително приложими както в домашната работилница и ремонти, които извършваме в гаража, мазето, тавана, банята така  са използваеми и при изграждането на строителни обекти, съоръжения и дори детайли от пътната инфраструктура. Винтовете за бетон не се различават от по-масовите модели само по това, че имат различно наименование. Те се изработват от специални материали и суровини, прилагате се при специфични сглобки и закрепвания, а освен това са насочени и за професионална употреба.

Какво представляват винтовете за бетон

Ако не се интересувате от строително ремонтни работи няма как да бъдете наясно с това какво точно представляват тези крепежни елементи. Но пък не са малко професиите, при които тези винтове са особено решаващи с оглед на това да бъдат извършени трудовите ангажименти съобразно съответни норми и правила. Както и при останалите винтове и вариантите, предназначени за монтажни и скрепителни дейности в бетон се различават по:винтове

  • Дължината на винта;
  • Дебелината на винта;
  • Товароносимост – удобни и ефективни ли са при задържане на тежки елементи от бетон;
  • Самонарезни или винтове с дюбел.

На пръв поглед бетоновите винтове доста си приличат с тези за бетон или за метал, но самата им структура и устойчивост на натоварване се измерва в пъти спрямо характеристики като якост, опън и други физични свойства, по които те са абсолютни лидери.

Сектори на приложение на бетоновите винтове

Винтовете за бетон могат да бъдат използвани в широк спектър от дейности. За някои от тях споменахме. Това са:

  • Строителство на сгради;
  • Изграждане на пътни съоръжения;
  • Винтове за бетон, предназначени за леки монтажи;
  • Специални винтове за съединяване на метал към бетон и други.

Реално този вид крепежни елементи могат да намерят приложение във всички сектори като машиностроене, строителство, строително-ремонтни дейности, архитектурни услуги, монтажни работи и други. Въпрос на правилна професионална преценка е какъв вид винтове ще бъдат използвани с оглед на това да бъдат взети под внимание сигурното и качествено закрепване отделните елементи към бетонови повърхности.

Ако търсите ефективни и професионални крепежни елементи можете да посетите каталога на водещия търговец за всякакъв вид скрепителни аксесоари КАМ 04.