Защо е препоръчително да купувате кола, която е внос от Германия или Франция?

Последните статистически данни показват, че най-много употребявани коли у нас се внасят от Франция и Германия. Причините за това са комплексни и в интерес на истината не са свързани с по-ниските цени, тъй като на практика най-изгодни са автомобилите, които идват от Испания и Италия. Но със сигурност са основателни аргументите на автокъщите да предпочитат Западноевропейските страни като опция за внос на превозни средства у нас. Тъй като това твърдение породи доста въпроси то днес ще се опитаме да изложим основните причини, които водещите търговци изтъкнаха за това защо предпочитат да осъществяват внос на коли от Германия и Франция. На първо място те поставят дисциплинираността на шофьорите от тези две страни. В крайна сметка наистина е определящо кой е бил предния собственик на колата и как се е грижил за нея. Правилната поддръжка както и обслужване са сериозна причина да смятаме, че това е пазена кола, която има още доста години живот. А в крайна сметка българския клиент наистина търси возило, което да е достатъчно здраво и качествено за да не се налагат редовни ремонти, които обикновено са свързани със сериозни разходи.кола от Франция

Следваща причина, върху която се фокусираме е инфраструктурата на страните Германия и Франция. Повече от ясно е, че страни в които има добре развиваща се икономика и са достатъчно стабилни финансово то пътищата са в безупречно състояние. А това от гледна точка на здравина на автомобилите определено има сериозно отношение. Затова и много, българи, които работят и живеят в Германия и Франция казват, че когато се прибират в родината колите им буквално се разбиват от лунния пейзаж, в който се налага да шофират. Такива сцени обаче в тези две европейски държави липсват и наистина това е много важно за техническото състояние на колите, които се внасят от авто търговците у нас. Вноса на коли от Франция и Германия през последните години наистина бележи сериозен ръст. Фактите говорят, че не само собствениците и перфектната инфраструктура на страните са основен мотив, а също така и климатичните условия. На практика когато една кола е била ползвана няколко годни при твърде висока влажност и агресивни времеви помени то е напълно логично корозивните процеси да бъдат по-активни. Имайки предвид това много атосалони, които извършват внос на автомобили избират дори конкретни райони, в които са били карани превозните средства. Така гарантират на своите клиенти, че наистина получават автомобил, който е бил използван в нормални и не толкова променлив климат.

Доста други аргументи изтъкват вносителите на употребявани коли по отношение на това защо предпочитат да внасят коли именно от страни като Германия и Франция. Още един също решаващ мотив е и това, че хората в тези държави предпочитат по-често да купуват нови превозни средства като начина да се отърват от старите е да ги продадат на търговци от източна Европа. Когато гражданите имат финансова възможност на всеки пет годни да подменят превозните си средства с по-нови и наистина достатъчно модернизирани и екосъобразни, то ето Ви и повод автокъщите у нас да избират за българските клиенти сравнително запазени и нови возила, които да внасят у нас.

Езва ли сте се замисляли от къде е доставена новата ви употребявана кола. Но имайте предвид, че за да сте сигурни в това, че е технически на ниво, няма да се налага да правите сериозни ремонти и сте платили наистина една добра цена за нея то не пропускайте да се информирате от къде е направен вноса  ѝ. Това би било определящо за направената инвестиция, която не бихте желали да се превърне в разход. А една от автокъщите, която прави внос на автомобили единствено от страни като  Германия и Франция е Капитол – гаранция за перфектна цена и качеството на превозните средства.