ВиК Хелп София – сигурния избор за качествен монтаж на панелни радиатори

монтаж на радиатор

Със сигурност в средата на ноември не е много удачно да подменяте радиаторите на инсталацията в дома си, но ако това се налага то няма как да пренебрегнете факта, че трябва да го направите в началото на отоплителния сезон, а не по време на най-големите студове. Радиаторите за парно отопление могат да използват различни източници, които да осигурят топлина на домакинството – газ, тец, уред на твърдо гориво, слънчеви панели и т.нат. Изключително ефективно се оказва това, да се подходи разумно и да се наеме професионален екип, с чиято помощ решенията на проблемите ще станат бързо, качествено и сигурно. И точно с такава фирма ще ви запознаем днес – ВиК Хелп извършва монтаж на панелни радиатори София и гарантира топлина и уют през зимните месеци.

За ниски отоплителни разходи

Всяко домакинство от София, а и не само, търси енергийно ефективен вариант за отопляване през зимните месеци. Високите сметки за ток не са вариант и точно поради тази причина е напълно естествено да се прибягва до отопление на парно, което се захранва от различни източници и уреди. Радиаторите са онези елементи от инсталацията, които разпространяват топлината в жилището, така че дори най-незначителна повреда при тях се оказва ключов проблем, който трябва моментално да се реши.

Панелните радиатори се препоръчват от специалистите от ВиК Хелп София, тъй като те са наистина сред най-адаптивните и креативни решения. Добри, качествени, с високи топлоотдаващи показатели – това е важно да потърсите като решение, ако е настъпил момента за смяна на старите радиатори с нови или пък изграждане на абсолютно нова система. панелните радиатори могат да бъдат изработени от три вида материал:

  • Стоманени

Материала е доста здрав и устойчив на натоварване. Предпочитан е заради ниската му цена. Удобството, което предоставят тези радиатори е това, че дори след спиране на източника, който затопля помещенията те продължават да топлоотдават;радиатор

  • Алуминиеви

Известни са още като глидери. Интереса към алуминиевите радиатори е напълно оправдан. Те са наистина важен елемент от модерната отоплителна система, тъй като с тях бързо достигате желаната температура в помещенията. Цената им е достъпна, а по отношение на дизайн и възможност за избор на цвят са креативен вариант за отоплителни тела. Недостатъка на този вид радиатори е в това, че бързо изстиват и не могат да задържат топлината така както го правят стоманените;

  • Биметал

Това е сравнително нов и все още не достатъчно познат материал у нас. Радиаторите тип панелни от биметал са комбинация от алуминий и стомана като целта е да се синхронизират положителните качества на двата метала и така да се получи висок клас продукт, който да осигури топлина и комфорт в дома ви. За жалост цената е доста високи и това е вероятната причина биметалните панелни радиатори да не са толкова разпространени у нас.

Избор на монтажници

След като сте наясно с типа на панелните радиатори, които желаете да използвате в дома си в София е време да възложите изпълнението на монтажа на опитни специалисти. Запознахме ви в началото на публикацията с ВиК Хелп София – екип, който разполага с квалифицирани водопроводчици детайлно запознати с този вид услуга. Дори да сте избрали най-добрите радиатори при условие, че не сте наели експерти, които знаят какво вършат то не очаквайте чудеса в сметките за отопление. Професионалното изпълнение е много решаващ момент, тъй като има специфични стъпки, които се прилагат с цел повишаване енергийната ефективност на жилището:

  • Проучвателни дейности;
  • Измервания за мощността на радиаторите;
  • Монтиране на места, където няма риск от топлинна загуба;
  • Обезвъздушаване на системата;
  • Гаранции за качествено проведени дейности и т.нат.

С ВиК Хелп София не просто ще имате нови панелни радиатори, но те ще бъдат с монтирани така, че да ви служат ефективно.