Какво представляват инфрачервените лампи

лампа

Топлинните лъчи намиращи се след червената област на спектъра в същността си са вид електромагнитно излъчване. То се поражда благодарение на отделянето на фотони. Най-големият познат обект излъчващ инфрачервени лъчи е слънцето. Не са необходими никакви допълнителни средства, за да видите този вид лъчи. Дължината обаче на техните вълни е доста по-голяма, което прави и съществената разлика между тях и останалите светлинни източници. Те имат специфичното свойство да проникват в тялото и да загрява тъкани и мускули в дълбочина до 4 милиметра. Същото усещане получаваме и от слънцето, което ни затопля дори да има лек хладен бриз. Качествени инфрачервени лампи може да намерите в сайта на Atg.bg.

Какви са лечебните свойства на инфрачервените лампи

Безпроблемно бихте заменили различните физиотерапии у дома, като се снабдите с инфрачервена лампа. Тя би ви помогнала при облекчаване на различни здравословни състояния. Това може да бъде ринит, болки в ставите или някой вид дерматологични проблеми. Тук благотворният ефект се дължи на топлинното излъчване, което стимулира метаболизма. Увеличава се притокът на кръв и се активизират левкоцитите.

инфрачервена лампа

Когато използвате подобна лампа за пръв път е възможно състоянието леко да се влоши. Това е напълно нормално и ще се почувствате по-добре след два-три часа. Важно е да знаете кога такова лечение е противопоказно – при гнойни рани, рак, сърдечна и белодробна недостатъчност, бременност и други.  За какво мога да ви помогнат инфрачервените лампи:

  • при простуда, умора и при чувство на изтощение;
  • ако страдате от възпаления в областта на носа, гърлото и ушите;
  • подпомагат дейността на бъбреците;
  • могат да се използват при болки в гърба и мускулатурата;
  • успешно се справя при процедури срещу целулит.

Инфрачервената лампа би могла да бъде наречена универсално домашно средство за различни видове лечения. Важно е обаче да се прилага по правилен начин, след като се запознаете с всички противопоказания и инструкции. Разгледайте моделите предложени от Atg.bg и научете допълнителни неща за тях.

Къде другаде намира приложение

Инфрачервената лампа не се различава много от обикновената с нажежаема жичка. Тя обаче има колба, която е оцветена в червено. Благодарение на изразеният им затоплящ ефект, те могат да се използват спокойно за отопление. Тези лъчи са много по-икономични в сравнение с масовите отоплителни уреди. Това се смята за здравословен метод за отопление, взел пример от слънцето.

Много разпространено е въздействието им върху кожата. Тя се затопля в дълбочина, което стимулира производството на пот и по този начин от организма се изхвърлят вредните токсини. Порите се отварят и кожата придобива много по-гладка и приятна на допир текстура. Лъчите са подходящи и при масаж, отново заради затоплящия ефект. Отпуснатите мускули и тъкани са по-податливи след това на масажа.