Кои интересни места да посетим на екскурзия в Турция?

кападокия

Едва ли някой любител на пътешествията ще откаже да посети съседна Турция, която е една от любимите дестинации на българите. Страната е достатъчно голяма, за да има разнообразни места и исторически забележителности, които да бъдат видени. Един от важните критерии е хотелите да са хубави и добре уредени с качествена услуга и перфектно отношение към туристите. Това е изпълнено на 100%. В сайта на Travelessence.eu имате възможност да разгледате актуалните предложения за екскурзии Турция. Хората избират да пътуват до съседната страна, тъй като най-популярните курорти се намират на юг и благодарение на това времето е топло и приятно по дълго. Така ще се чувствате много по-комфортно, когато разглеждате множеството забележителности.

Защо трябва да видим прелестната Кападокия?

Всяка година в Кападокия идват над 3,5 милиона туристи от различни краища на света. Името ѝ означава „земя на красиви коне“. Екскурзията ще ви допадне заради различните неща, които може да правите тук. На туристите се предлага конна езда, разходка с бъги, сафари и други. Добрите туроператорски компании ще ви представя различни оферти, в които получавате наситена и интересна програма, за да разгледате максимално много места и да посетите всички забележителности на региона. Днес ще ви споделим някои от дестинациите, които си заслужава да бъдат видени:

памуккале
  • полет с балон – преживейте едно различно усещане като се повозите на тази красива гледка с балон. Полетите се осъществяват рано сутрин, когато метеорологичните условия са най-благоприятни. Балоните са изключително красиви с разноцветни нюанси и шарки, това ги прави много атрактивни за туристите и създава една приказна картина в небето. Важно е да изберете ден, в който няма валежи, защото в противен случай полетите не се осъществяват;
  • скалните църкви – мястото е осеяно с върхове, хребети и конусовидни скални образувания. Местността Гьореме е била център на монашеските общности. В скалните църкви има запазени стенописи, които задължително трябва да видите по време на своята екскурзия в Турция. Това може да направите целогодишно, тъй като те са включени в списъка на ЮНЕСКО за културното наследство;
  • подземните градове – те са изградени от вулканичен камък и са свързани помежду си посредством тесни тунели. Легендите казват, че подземните градове са служили като скривалище на християните от натиска на римската империя и арабите. Те ще ви изненадат с множество винарни, трапезарии, складове, църкви и дори училище;
  • долините на монасите – естествените скални образувания приличат на истински комини. Интересното свързано с тях е, че са на хиляди години и визуално всеки турист ги определя като различни обекти, гъби, минарета и други.

Кападокия е една от най-популярните дестинации предлагана за екскурзия в Турция, затова се замислете дали да не видите уникалната местност и интересните забележителности тук.

Какво ни очаква в древна Ликия?

Турция е страна с много богата култура и на нейната територия са присъствали множество древни цивилизации. Това е причината, щом решите да посетите страната и да направите дългоочакваната си екскурзия, да сте в очакване на това да разгледате наистина уникални по рода си и исторически места и обекти.

Хубаво е да видите древните паметници на Ликия в Мала Азия. Екскурзиите в този регион започват от Анталия след което ще посетите древния град Мира, Кушадасъ, Ефес и Памуккале. Освен древните градове, които ще разгледате бихте могли да се разходите с лодка по река Далян и да се окажете на известния плаж на костенурките. Много хората се наслаждават на истинско удоволствие по време на СПА в термалните води на Памуккале. Има какво да се види в региона, затова изберете оферта, която включва поне три или четири нощувки.

Да изберем ли услугите на туристическа агенция за екскурзията в Турция?

Да се ориентирате в една чужда страна и да разгледате най-важните забележителности не е никак лесна задача. Ако не отивате на почивка, а желаете истинска и пълноценна екскурзия в Турция, е най-добре да използвате услугите на туроператор. Професионалистите ще ви предложат перфектно настаняване, комфортен транспорт и най-важното екскурзоводското обслужване.

По време на престоя е научите наистина ценни факти за историческите обекти, местности и важни места е Турция. Когато информацията е поднесена по най-добрият начин систематизирано и професионално се възприема пълноценно и може да вникнете дълбоко в историите, за да ги запомните. Цялата програма е планирана предварително и имате спокойствието, че знаете във всеки момент къде ще се намирате и какво ви предстои.

Пакетните предложения са изключително изгодни в сравнение с това сами да наемате хотел, да търсите превоз и да организирате обиколките. Ще забележите, че повечето туристи се насочват именно към добрите туристически агенции, когато ги очаква екскурзия в Турция.

По кое време на годината да отидем на екскурзия до Турция?

За разлика от традиционните почивки с включен all inclusive, които избират хората, когато става въпрос за екскурзия до Турция е възможно да изберете всеки един от сезоните. Много от пътуващите предпочитат ранната пролет дори зимата, когато е по-спокойно откъм навалица и тълпи. Времето в съседната страна е приятно и меко, а лятото е много по-дълго. Според вашата отпуска и свободно време с което разполагате, бихте могли да направите екскурзия до Турция и през четирите сезона.