Какво са Авиаторски очила? И какво трябва да знаем за тях?

Наръчник за мъжа

Чували ли сте за Авиаторски очила? Може би не сте сигурни кои точно са те? Какво представляват? Чудите ли се защо са толкова известни? Ако поне един от ви вълнува сте попаднали на правилната статия.

  1. Какво са Авиаторските очила?

В днешно време има разновидности на този вид слънчеви очила, но те не се отдалечават от клическия модел. Каквито и разновидности има те следват тези характеристики:

  • Големи, изпъкнали стъкла, които са 2-3 пъти по-големи от окото;
  • Формата им е на капка, която се извива (стилно) около скулата;
  • Тънки метални рамки с двоен или троен мост (частта метал над носа).

 

  1. Защо са толкова известни?

Интереса към Авиаторските очила избухва след успеха на холивудския бестселът „Топ гън“ през 80-те години. Там централна фигура е Том Круз, който носи същия тип очила. Той ги представя в светлината на „лошо момче“ и на героична, безстрашна фигура.

Днес те са много често срещаните модел очила. Дали е заради имиджа, който Том Круз е създал или защото тези очила могат да се носят от повечето мъже. Формата им е такава, че пасва на повечето мъжки лица. Те определно са сигурния вариант.

  1. Класически Авиаторски очила

Те са с черни изпъкнали стъкла извиващи се около скулата на лицето ви. Рамките са тънки, а цвета им – черно, сребристо или златисто. Подходящи са както за официално облекло така и за нещо по-ежедневно. Имайте предвид, че очилата със златиста рамка придават тежест на визията ви. Така че бихте внимавали с други златисти аксесоари, за да избегнем претрупаност. Определно не подхождат на спортни облекла.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Спортни Авиаторски очила

През годините започват да изникват разновидности на класическите. Тук формата е същата или подобна, но цвета на стъклото е променен, което придава една по-свежа визия.  Тези очила за подходящи както за ежедневно така и за по-спортно облекло. Може би не са най-подходящите за официални събития.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.Няколко съвета

Не приемайте написаното като правила, които трябва да правите. А като приятелски съвети от опит от различни и странни ситуации.

  • Нека сваляме очилата си, докато говорим с хората. Знак на уважение и честност е, че сме избрали да гледаме отсрещния в очите, а не през стъклата на новите си очила.
  • Нека не носим очила на закрито. (освен ако дискотеката предната нощ не е бил много тежка). Сложете ги в джоба на сакото си, калъфът им или яката на ризата ако е удобно.
  • Не е задължително да използвате оригиналната форма на Авиаторските очила. Пробвайте различни и вижте коя ви подхожда. Колкото по-правоъгълно лице с по-ясно изявени контури имате толкова по-закръглени очила трябва да търсите и обратното. По-закръглено лице – по-правоъгълни очила, с по-остри ръбове.

Това беше кратко представяне на един от най-универсалните видове слънчеви очила. Надявам се, че когато си купите новия си чифт ще сте по-уверени като знаете какво носите и защо е популярно. Чувствайте се комфортно и уверени с очилата си, независимо дали са Авиаторски или не.