Термопомпите – защо да инвестирате в такива иновативни уреди

отопление

Наред с останалите алтернативни варианти за отоплени през студените зимни дни през последните няколко години се наблюдава повишаване на интереса към термопомпите. Това са икономически най-ефективните решения, с които наистина имате уникалната възможност да осигурите топлина за целия дом и то на супер ниска цена. Все повече европейци прилагат тези фантастични уреди, тъй като те се нуждаят от минимално количество електрическа енергия, а на практика осъществяват рентабилност, за която дори не сме  и подозирали. Практични, икономични, енергийно ефективни термопомпите са уредите, които използват природните ресурси за да акумулират топлинна енергия и да осъществят отопление както на жилища така и административни сгради.

Видове термопомпи

За да работят термопомпите използват неизчерпаемите природни ресурси – земя, въздух и вода. Звучи ви странно? Наистина това са супер иновативни и модерни решения, с които имате фантастичната възможност да намалите разходите за отопление през зимата с невероятните 80 %. Не вярвате? Сега ще ви разкрием тайната на ефективността на термопомпите при тяхната експлоатация.

Въпреки, че не са толкова познати у нас все повече инвеститори, строители на жилищни и административни сгради като бонус към имотите предлагат и системи за отопление с термопомпи – balkanenergy.bg е една от фирмите, която предлага много голямо разнообразие от такива иновативни решения, така че можете да се запознаете детайлно с марките, моделите и видовете термопомпи, които се предлагат на пазара у нас. но нека се върнем на видовото разнообразие, което реално би било приоритетно при подбора на вариант за вашия дом:

  • Аеротермални термопомпи или още известни като въздух-въздух

Работата на тези помпи се акумулира от околния въздух. сред главните им предимства са ниската цена на инвестицията, а висок коефициент на енергийна ефективност. Този вид помпи се влияят от температурата на въздуха и с негова помощ затоплят помещенията с помощта на циркулирането му в тях. Едно от малките неудобства, които ще споделим за този вид термопомпи е това, че са малко шумни и при нощен режим биха могли да създадат определен дискомфорт;термопомпа

  • Хидротермални термопомпи

Това са термопомпи, които черпят енергия от подземните води, извличани от 20-30 метра дълбочина. Те са много ефективни, но не винаги могат да бъдат приложени при всеки тип жилища и сгради. За да инвестирате в такава термопомпа са нужни доста геотермални проучвания, които да докажат ефективността и температурата на водата, която ще се ползва като източник на енергия;

  • Геотермални термопомпи

Изключително добри решения, тъй като тяхната топлинна енергия се черпи от земните недра. Този вид енергия е неизчерпаема дори температурите на въздуха да бъдат прекалено ниски. Доста надеждни и икономични решения, с които можете да отоплявате и охлаждате вашия дом. До 75-80 % са икономиите, които могат да се реализират при инвестиране в такъв вид термопомпи без значение какъв вид сгради ще отопляват или охлаждат.

Оправданата инвестиция

За да се инвестира в термопомпа е важно да се консултирате с експерти. От Balkan Energy предоставят на своите клиенти професионална консултация и избор на термопомпи, които биха дали най-висока ефективност при покупка.

Правилното инвестиране в термопомпи определено ще реши отоплението на дома ви в дългосрочен план. Хубавото при тези уреди е това, че не се нуждаят от поддръжка и са изключително надеждни и сигурни решения. Balkan Energy предлага в своя каталог разнообразни видове термопомпи като е важно при избор да изберете:

  • Монофазна или трифазна да бъде термопомпата;
  • Каква е мощността ѝ;
  • Стандартна или инвенторна да изберете;
  • На коя марка ще заложите;
  • Колко като средства сте готови да инвестирате.

Тези въпроси са от съществена необходимост, но най-важно е да сте в готовност да приемете безплатната консултация от експертите на Balkan Energy, които ще ви предоставят най-добрите и сигурни решения за значително намаляване на разходите за отопление и охлаждане.