Да изберем съвършеното спално бельо

спално бельо

 

Задължителен детайл в една спалня е бельото, което използваме. Във физическите и онлайн магазините сме свидетели на едно огромно многообразие от продукти, от които е трудно да изберем само един комплект. Оказва се, че предложенията са от красиви по-красиви и наистина желанието ни да се съсредоточим само върху един вариант се оказват доста трудни. Има обаче фактори, с които е редно да се съобразим преди да предприемем стъпка към поръка на ново спално бельо. На първо място трябва да се определи типа на леглото, върху което ще бъде поставено – бебешко креватче, легло на тийнейджър, родителска спалня, гостна стая и т.нат. Всяко легло в случая си има конкретни размери и именно от тук е добре да тръгнем, когато избирам нов комплект. Прави впечатление, че колкото разнообразни са вариантите като параметри на леглата, то и спалното бельо е изработена така, че напълно да пасне и да се адаптира към размера на кревата. Затова ако трябва да изберете спално бельо за стаята на вашия тийнейджър и то е с размери 200/120 ето, че вече имате ориентир, който да ви насочи за размера на бельото.спалня

Следващия етап е материала, от който се изработва спалното бельо. Най-разпространените материи са бархет, памук, сатен, микрофибър, креп, полиестер и други. Въпрос на предпочитание е кой от текстилните материали ще изберете, но практиката показва, че по-голям интерес има към естествените суровини, които са максимално меки и нежни към човешката кожа. Недостатъците на този тип спално бельо обаче е в това, че при пране трябва стриктно да изпълнявате препоръките, оказани на етикета, тъй като това спално бельо се свива и може в даден момент да се окаже, че е станало твърде малко за леглото, да което е било предназначено.

Материи като полиестер, микрофибър  и коприна, както и смесените такива са много по-издръжливи и въпреки, че не предоставят толкова голям комфорт като био памука например не променят своите визуални характеристики. След пране не се свиват и дори не се мачкат, което е много голямо удобство. Веднага след пране и сушене са готови за използване. По отношение на десените, които намираме в онлайн магазините наистина потребителите остават напълно объркани, тъй като богатата гама от продукти и изключително разнообразни щампи и цветове са невероятно красиви. Ако имате нужда само от един комплект спално бельо то съобразете неговия десен с интериора на спалнята си. изберете такова спално бельо, което да ви зарежда с положителни емоции и освен това да е нежно към тялото Ви.