Защо е важно шофьорите да проявят отговорност и да спазват сроковете за смяната на летни гуми със зимни?

И тъй като ноември вече е факт то настъпи периода, в който КАТ започна своята акция „Зима“. Тя се провежда с оглед установяване подготвеността на водачите за предстоящите зимни условия. Главен момент при проверката е това да се установи дали водачите са предприели смяната на летните си гуми със зимни и дали грайфера им отговаря на посочените в законовите предписания норми. Изключителна строгост ще проявяват органите на реда по отношение на тези проверки, тъй като всеобщ факт е, че българина или чака последния момент за да сложи зимни гуми, или пък продължава упорито да кара с летните дори и при зимни условия.зимни гуми

Ролята на засилените мерки, които се прилагат е да се превъзпитат шофьорите и да се наблегне на тяхното самосъзнание. В крайна сметка ако сами не сме достатъчно отговорни към нашия живот и този на близките ни, то няма как да бъдем толерантни  и към останалите участници в движението. Ето защо е много решаващо да се заемем в срок със смяната на летните гуми със зимни, тъй като отново ще се окажем неподготвени за студа и заледяванията. А статистика показва, че навременната подмяна на зимните гуми гарантира стабилност и сигурност на пътя три пъти по-висока от тази, ако продължите да си карате с летни гуми.

Тъй като обаче прогнозите за времето са все още обещаващи топлина и слънце не са малко водачите, които не смятат за редно при температури от 15-18 градуса да правят подмяна на гумите. Но правилата са си правила и едва когато осъзнаем, че е важно да ги спазваме и прилагаме можем да бъдем напълно сигурни, че няма да бъдем глобени или да понесем друго административно наказание заради нашата небрежност. Затова всеки шофьор трябва да понесе своята висока отговорност и да спази законовия срок за поставяне на зимни гуми на автомобила си.

Ако старите са негодни  имате нужда от нови то можете да си ги поръчате онлайн на изгодни цени от autocenter.bg. Направете правилния избор и в зависимост от модела на вашите джанти и товаронисмост на автомобила задайте нужните параметри и купете нови зимни гуми, с които шофирането при екстремни условия ще бъде максимално безопасна за вас и пътниците в превозното средство. няма никакво съмнение, че спирачния път на колата, която е със зимни гуми е много по-кратък от този на возило с летни. За да елиминирате всякакви пътни инциденти не правете компромиси с техническото състояние на Вашия автомобил. Подменете летните гуми със зимни още днес. Не отлагайте!