Скритите течове – как да се справите с тях без разрушениня

течове

Откриването на скрити течове е сложен процес, който се извършва от професионални водопроводчици. Не бива да се подценяват подобни битови аварии, тъй като материалните щети, които могат да предизвикат несъмнено не са от най-поносимите. А за да се избегнат такива има значение колко наблюдателни ще бъдете  и дали ще разпознаете наличието на скрит теч в дома си. в следващите редове ще ви разкажем малко повече подробности по отношение на тези проблеми и ще ви запознаем с професионален екип от София, за които откриването на течове е приоритет, особено като се има предвид и факта, че не се налага да бъде направена нито една копка или да бъде свалена нито една плочка или облицовка от стени и подови настилки.

Разпознаване на симптоми, които вещаят наличието на скрит теч

Водопроводчиците алармират да се запознаете с някои основни, но много важни за разпознаването на теч симптоми. Те главно се отнасят до следното:

  • Влажност. Независимо дали става въпрос за вход на блок, мокро помещение в апартамента или къщата както и всеки друг строителен обект с изградена ВиК инсталация при положение, че има евентуален теч няма как да не се усети високо ниво на влажност при дишане и дори усещането, че дрехите ви са като “изпрани“ и облечени;
  • Високи сметки за вода. Въпреки, че не сте увеличили месечния си разход за вода се оказва, че дължите два-три пъти от обичайното потребление. Причината може да бъде в неизправност на водомера или скрит теч. Рядкост е водомера да отчита повече, така че в случая е нормално да потърсите професионалист за София откриване на течове;
  • Видими петна по тавана и стените, но с неясна конкретна локация. Виждате, че има петно влага, но от него не става ясно от къде именно идва теча.

Ако и при вас има подобни симптоматики е напълно естествено да потърсите специалисти, които да могат да установят точното място на възникналия теч. А как става това? Има няколко метода, но следва да ви разкажем за най-иновативните, с които работят опитните експерти от Хидро Старт София.

Начини за откриване на течове

Когато става въпрос за скрит теч то това показва, че има неяснота относно неговото местоположение. За да се намери проблема и аварията да бъде отстранена професионално е от съществено значение да се използва подходящия метод. А у нас са познати два основни такива:

  • Разрушителни способи.ремонти

Тук с помощта на къртене и потенциално определени като рискови места биват обект на къртачна дейност от водопроводчиците. Това обаче е свързано с много неясноти и обикновено се къртят големи зони, които целят достигане до аварията. Остарял и вече не толкова приложим способ за откриване на течове е къртенето, така че ако някои „експерт“ ви уверява, че точно това  е начина ви съветваме да потърсите друг екип;

  • Използване на висококачествена апаратура.

Сред основните варианти и методики за откриване на течове в жилищни и нежилищни сгради, използвани от водопроводчиците на Хидро Старт София е заложен именно този модел. Без разрушения, без къртене, без мръсотия и строителни отломки! Със сигурност и на вас този начин за откриване на потенциалната авария би ви допаднал повече.

Предимствата на апаратното откриване на течове е базирано върху прилагането на доказани уреди като термокамери, влагомери, ендоскопски методи, оцветен газ и други. В зависимост от спецификата на теча, дали е в апартамент, къща, жилищна сграда или пък административна, хале, производствен цех, централен водопровод и т.нат. се прилага спрямо обективната обстановка конкретния уред.

С Хидро Старт София определено ще ударите десетката, защото с тяхна помощ ще спестите пари, ще намалите риска от разрушения и излишни ремонти, заради материалните щети, които биха били нанесени при къртенето. Ето ви основателни и конкретни причини при потенциален риск от теч да се свържете с най-добрия екип от София за да разрешите и този битов проблем.