С какво пелетните котли са по-ефективни от другите уреди

котел на пелети

Собствениците на просторни жилища както ресторанти, кафенета, хотели ще потвърдят, ме един от основните проблеми, които срещат са с цялостното отопляване. Определено има куп детайли, с които е необходимо да се съобразим и именно поради това днес ще представим решения, които са доказали своята икономичност и мащабност, когато се касае за постигане на добра отоплителна мощ за площи над 150 квадрата. И ако се сещате за това, че именно парното отопление е вариант за постигане на много добри резултати то въобще не сте далеч от истината, а с оглед на реализиране на висок КПД и ограничаване на сметките за електрическа енергия или друг алтернативен източник сме решени днес да осветлим познанията ви по отношение на пелетните котли.

Какво представляват пелетните котли

Накратко това са уреди, които лесно се свързват са налична отоплителна инсталация за парно отопление, осигуряват затопляне на циркулиращата течност, а освен това използват като гориво пелетите, които от своя страна са един от  препоръчаните възобновяеми екологични енергийни източници. Доста са предимствата на пелетните котли и не малко домакинства вероятно вече са се уверили в техните ползи. Изключително надеждни, дългогодишни, здрави решения, на които имате възможността да разчитате за топлина ,уют и комфорт през зимните месеци.

Ще попитате какъв е принципа на действие на тези уреди. А отговора е – напълно елементарен. Доста опростени като формула, но пък невероятно безопасни и подсигуряващи ефективно икономично отопление – накратко това можем да споделим за пелетните котли. Уредите са доста популярни не само поради това, че могат да захранят много големи пространства с така мечтаната топлина, а и поради факта, че котлите са локализирани в обособено помещение, което на практика елиминира разпространяването на прах, пепел  и дим в обитаемите помещения, които отоплявате с помощта на радиатори.Пелетен котел

Доста са положителните характеристики, които правят уредите пелетни котли толкова значими и търсени от разумния потребител:

  • Те са евтини и не изискват кой знае каква мащабна инвестиция;
  • Изключително икономични са, защото използват като източник на енергия пелетите, а те от своя страна са невероятно калорични и генерират до три пъти повече топлина от дървата и въглищата;
  • Напълно автоматизирани са, което изключва физическа ангажираност и непрекъснат контрол, който трябва да осъществявате за да се поддържа постоянна температура в помещенията;
  • Пелетните котли не произвеждат минимално количество дим и пепел, което ги прави едни от най-екологичните уреди, използващи такъв тип гориво;
  • Удобни, лесни за монтаж и инсталиране.

Сигурните решения за топлината във вашия дом логично трябва да отговарят на не малко специфични качества. Ако живеете в къща или просторен апартамент, собственик сте на малък хотел, ресторант, бирария или пицария и търсите най-добрия вариант за рентабилно и икономично отопление то именно с помощта на пелетните котли ще постигнете безспорни резултати, които напълно да отговорят на очакванията ви.

Фокусни точки при избор на пелетен котел

Професионалната насоченост в случая е съществена. Приноса, който биха ви подсигурили опитни търговци и производители на пелетни котли са момента, който ще гарантира високата ефективност от неговото приложение. Представяме ви Balkan Energy – екип от професионалисти инженери, които от години се занимават специализирано с предоставянето на уреди и техника за отоплението на индустриални и жилищни пространства. За да бъдете удовлетворени от топлината, сметките и ангажимента ви към уреда е важно да се възползвате от безплатната консултация, която предлагат Balkan Energy.

А избора на пелетен котел не е шега, което изисква да се запознаете с основните показатели и особености на уредите както и да се вслушате в съветите на професионалистите за подбор на оптимално икономичен и ефективен вариант за вашите потребности. Разбира се, основните неща са:

  • Избиране на уред, който да разполага с нужната мощност;
  • Съобразяване на общата квадратура на имота, който ще се отоплява;
  • Изчисляване на топлозагубите;
  • Избиране на марка-производител и т.нат.

За да е топло, приятно и комфортно през зимата не се колебайте да изберете пелетни котли от Balkan Energy.