Пелетни камини – възможност за икономично отопление на дома

пелетна камина

В зависимост от това какви са характеристиките на имота ви имате не една или две възможности за осигуряване на топлина през зимните месеци. Над 80 % от домакинствата в града си признават, че разчитат изцяло на урди, които използват електрическа енергия, но те им струват твърде скъпо. Факт е, че потенциала на другите алтернативни уреди е доста по-висок от гледна точка на икономии, но това, което се забелязва е, че се конфигурират варианти приложими не във всеки тип имот. Днес ще ви срещнем с пелетни камини – https://www.balkanenergy.bg/category/peletni-kamini като тези уреди можем да определим като лесно адаптивни както за апартаменти градски тип така и за друг тип имоти – вили, къщи на село, ресторанти, хотели. Именно широката им обхватност и възможност да бъдат използвани и приложими в различни типове имоти е причината днес да ви представим по-икономичен начин да се справите със студа през зимата.

Пелетни камини – характеристика и особености

Ако трябва накратко да обясним какво точно представляват камините на пелети то най-общо казано ще ги определим като отоплителни уреди, които могат да захранват инсталация за централно отопление, нуждаят се от димоотвод и осигуряват на ниска цена топлина и топла вода на домакинството.

Има не малко особености, които е важно да съобразите преди да инвестирате в такъв уред. предвид това, че се използва гориво, което генерира дим и пепел е важно да имате предвид, че е от съществено значение къде ще бъде инсталирана камината. Мястото трябва да бъде съобразено с архитектурата на имота и наличието на комин. Освен това в случай, че камината ще топли цялото жилище е ключов момент изграждането на инсталация за централно парно, която да бъде интегрирана в системата. С две думи за да се направи такъв проект за отопление са ви нужни професионални насоки, изчисления и уред, който да покрие вашата удовлетвореност от този замисъл.камина

Независимо от това, че звучи на пръв поглед сложно имайте предвид, че дори в двустайни или тристайни апартаменти това са лесно приложими и изградими инсталации. Камините на пелети, които ще откриете в каталога на balkanenergy са адаптивни и нямат специални критерии за това къде, как и защо да бъдат монтирани. Както вече споменахме за да бъде позиционирана на определено място камината е важно в близост да има комин за отвеждането на димните газове.

Време е да ви представим и положителните особености и предимства от ползването на камини на пелети като основно средство за отопляване на имота ви:

  • Гарантирано икономични

Уредите разполагат с огромен потенциал по отношение на намаляване на разходите за отопление, защото горивото (пелети) е евтино и калорично, което означава че с минимално количество се осигурява толкова топлина, която да осигури благоприятна температура в помещенията, в които има инсталирани радиатори за отопление;

  • Спазване на еко норми за опазване на околната среда

Знаете ли, че пелетите са сред най-екологичните енергийни ресурси, които се изгарят с цел отопляване? Не само, че са енергийно ефективни източници, но са екологични, тъй като се произвеждат от отпадъчна суровина без да се използват лепила и химикали. А това води до ниски стойности на въглеродни емисии, минимално количество дим и пепел;

  • Ниска инвестиция

За разлика от електроуредите, които са доста скъпи камините на пелети са сравнително достъпни като цена и доказателство за това са офертите, които ще откриете в каталога на balkanenergy. Бърза възвръщаемост е в основата на това не малко домакинства да се замислят за такъв вид инвестиция;

  • Лесна поддръжка

Предвид това, че съвременните камини са изключително модернизирани и автоматизирани е редно да ви запознаем и с това, че пелетните комини са едни от най-лесните за обслужване, което пести време и усилия на домакинството.

В онлайн магазин balkanenergy ви очакват иновативни и икономични идеи за съвременни уреди, които ще ви осигурят топлина и уют през зимата.