Новата класна стая на вашето дете

klasna-staq

Новосъздалата се ситуация ни изправя пред множество неизвестни. На хората трудно адаптиращи се към промените ще им бъде почти непосилно да се настроят на различната вълна. Но, ако това въобще може да е хубава новина, пред тях сме изправени всички. В това число и нашите малки ученици, които за много кратък период от време се научиха да посещават училищната стая от удобството (или не до там удобство) на дома.

Как да приспособим максимално пространството в полза на малкия ученик?

Сега е моментът за адаптация на вашия интериорен дизайн. Това може да е истинско предизвикателство за тези от вас, които живеят в изключително малки апартаменти. Уединението на детето е необходимо не само от гледна точка на неговото съсредоточаване, но и поради естетически причини. Никой не желае да се размотава по бельо пред учителя по музика например.

Здрави очички

Обособете временно кътче на детето. Осигурете поне минимално уединение и помислете за естествената светлина. Ако е възможно разположете бюрото така, че тя да идва от лявата му страна. Съсредоточаването и следенето на големия обем учебен материал не става за час. Ежедневната ангажираност на детето изисква максимално удобство. Това е важно за запазване на неговото зрение. Пространството също е от значение. Ако до този момент не сте имали нужда от работен плот побиращ повече от две тетрадки, то сега ще ви трябва място и за учебници и компютър.

Правилна стойка

Помислете и за гърба. Подходящ стол би могъл да е от ползва и в бъдещето. Ако детето е едно, детската стая без проблем ще е на негово разположение. Ако са две или повече, учениците са с приоритет. Разположете голяма географска карта на стената. Осигурете подходящи рафтове и етажерки за подреждане на всички учебници и помагала. Добрата организация ще спести време, а понякога то е безценно.

Отстранете всичко, което може да действа разсейващо. Телевизор, игри или други занимания могат само да отвличат и без това трудно задържащото се внимание. Леглото също не е подходящ терен за учене. То може да предразположи малкото дете към лежерна нагласа, вместо ползотворен учебен процес.

Чист въздух

Притокът на свеж въздух и редът в стаята са едни от предпоставките за ползотворен труд. Отваряйте прозорците редовно. Цитрусов ароматизатор ще въздейства ободряващо. В добавка с пресни фрешове, концентрацията може да се повиши до задоволяващи нива.

Възползвайте се от неочакваната възможност да сте повече време заедно. Подпомагайте и стимулирайте детето. Не е нужна само подходяща обстановка и поддържането на ред в дома, но и подкрепа в заучаването на уроците.

Интериорен дизайн за бзинес сгради и домове: https://cholakov-gongalov.com/bg/services/interior-design/