Мека мебел в дневната – предизвикателството да изберете подходящата

мека мебел

За разлика от холната зона, която е отдалечена от замърсявания от храна и напитки всекидневната се оказва доста по-екстремно като място за прекарване на времето от домакинството. Все повече нови жилища се предлагат не с отделен хол и трапезария, а с общо помещение, които сами да обособим на различни кътове. До някъде това се оказва сериозен проблем за домакинствата, защото всъщност е нужно да проявим повече отговорност спрямо това меката мебел в дневната да може да издържи на замърсяванията, на които ще я подлагаме.

Особености на меката за дневна

С основание разграничаваме меката мебел за дневна от тази за хол, тъй като всъщност е важно да отбележим факта, че едната ще бъде напълно защитена от каквито  ида било замърсявания, а другата несъмнено ще се наложи да понесе какво ли не. Ето я причината днес да предоставим на вниманието ви опорните точки, които са определящи за това една мека мебел за дневна да бъде обещаващо здрава, устойчива и качествена. Особеностите, на които е важно да отговаря са свързани с:

  • Вид на тапицериятаТриместен диван

Препоръчва се да бъде такава от еко или естествена кожа, тъй като те не поглъщат миризми и се почистват без специални препарати;

  • Лекота при почистване

Меката мебел в дневната не бива да отнема твърде много време за да бъде поддържана в перфектен вид;

  • Възможност за сваляне на калъфите и пране (ако е с текстилна дамаска)

Ней-лесния вариант да се справите с почистването на дамаската на меката мебел е да изберете такава, при която калъфите се свалят и се перат в пералня.

За да ви служи достатъчно дълго една мека мебел е много съществено да се обърне внимание на нейната поддръжка. Перспективна и наистина издръжливата мека мебел в дневната не би следвало да ви ангажира кой знае колко, но пък за сметка на това ще предостави удобство и комфорт.