За „Колелото на лъжите“ от Жулиет Макур

историята на Армстронг

Историята на американския шосеен колоездач Ланс Армстронг предизвика доста интерес заради драмите, скандалите и пикантните подробности около неговия живот. Но тази история е не само интересно четиво за онези, които харесват жълтите хроники, а също така има доста поучителен характер за това как от висотите на успеха можеш да се сгромолясаш с пълна сила и нищо да не  е в състояние да промени това. Наричан с много имена, като самовлюбен, егоцентрик, витаещ в своя собствен свят, лъжец Армстронг ще остане в спортната световна страница като човек, който не само, че не признава грешките си, но се опитва да манипулира хората около себе си да изразят защитна позиция спрямо неговите действия.колелото на лъжите

В книгата си книгата „Колелото на лъжите“ Жулиет Макур, която е репортер на Ню Йорк Тайм описва бурния живот на спортиста. Несъмнено част от този биографичен сценарий  бил подложен на натиск от страна на Армстрнг. Неговата гледна точка, както и тази на хората около него е основен акцент в четивото. През доста перипетии преминава авторката на книгата и те са свързани най вече с  истинността, която според Армстронг е преиначена. Затова и издаването на творбата се забавя, тъй като са доста конфликтите, които са възникнали по време на нейното писане.

Жулиет Макур се опитва да покаже и най-дребните детайли, които описват характера на спортиста, който ще бъде запомнен с едни от най-мащабните допинг скандали, неговата непреклонност и самовлюбеност. И не като седем кратен победител на Тур дьо Франс, а като човека, който с лъжи и скандали, възход и падение е описан в книгата, чиито откъс можете да прочете тук https://bit.ly/2O0Ske0 . Наистина е доста любопитно да се пренесем в света на известните, които са безпощадни и безкомпромисни, когато трябва да устояват своите интереси. Авторката успява да ни представи различни гледни точки от над 100 свидетели и десетте години,   които посвещава на писане на книгата се превръщат в истинско предизвикателство за кариерата ѝ.