Кои размери кухни са най-удобни

За да бъде определен правилния размер на една кухня е важно да се стартира от създаването на схема за нейното оформяне. Планирането на позициите на отделните елементи, както и вида на уредите, тяхното местоположение и още ред други детайли имат особено отношение върху създаването на един завършен интериорен кухненски проект. Да, всяка кухня си има своите размери и ако държите та да ви пасне идеална като стил и усещане изберете такава, която да отговори на параметрите на помещението. Новото ви кухненско обзавеждане трябва бъде пропорционално на стените, които са предназначени за позиционирането на такава мебел. А размера… определете го така че наистина да ви създава удобство.

Запълване на цялата свободна площ

Тенденциите, които днес забелязваме са свързани главно с това, че все повече клиенти са на мнение, че пространството в малкия бокс трябва да бъде оптимално използвано. Затова определянето за кухни размери стартира от това дали кухнята ще има цял гръб по дължината ѝ или ще бъде изцяло запълнена с шкафове.Готова кухня

За да се отговори на въпроса дали е по – удачно кухнята да бъде изцяло запълнена с шкафове или не е важно да отбележим, че са важни типа на ползваните мебели. Ако ще разчитате на вградените то те ще заемат част от шкафовете, но пък за сметка на това ще създадат една прекрасна дискретна обстановка. Така определено ще спестите площ, а запълването на свободните зови с шкафове ще компенсира тези, които сте ползвали за вграждането на мебелите.

Такива кухни не са толкова големи като размери, но пък са изключително компактни и добре структурирани. Неудобството, което тук може да се създаде е в това, че работната площ ще остане по-малка, но пък винаги можете да допълните интериора с модулен работен остров.

Съвременните размери за кухни са:

  • Гъвкави;
  • Адаптивни;
  • Съобразени с потребностите на съвременния дом;
  • Удобни и практични.