Добри решения за зимата ли са камините на дърва без водна риза?

камина на дърва

Отоплението с камина на дърва е един от романтичните способи да приложите съоръжение, което е не само естетично, но и уникално удобно за използване. Няма такава комфортна топлина като тази, която ни осигурява именно камина на дърва без водна риза. Затова и уреда е сред предпочитаните от стопани на имоти, които могат безпроблемно да инсталират съоръжението. Но не до тук се свеждат предимствата на тези отоплителни решения. Те са едни от благоприятните, на които можете да разчитате години наред и да се наслаждавате на зимен уют и приятна атмосфера без значение колко сурови са климатичните условия навън.

Защо БЕЗ водна риза?

Тенденцията да се отопляват имоти с инсталация е все по-предпочитана. Но е важно да подчертаем, че този тип продукти и изделия са благоприятни за определен тип имоти. Когато жилището се състои от няколко основни помещения и поне два санитарни възела има защо да инвестирате в система, която изцяло ще се погрижи за отоплението. В случая модела камина на дърва с водна риза е удачен вариант, тъй като по този начин успявате да спестите доста разходи.

Не винаги имотите, които се отопляват с камини са големи. Онези от вас, които обитават малки къщи навярно също търсят по-ефективен и рентабилен способ за подобряване на зимните условия в дома. Затова сухите модели камини се оказва практичен вариант, на който можете да се доверите що се отнася до реализирането на вашите интереси и принципи за елегантност, уют и приятна постоянна топлина.

Не е необходима инвестиция в модел с водна риза в случай, че:

 • Живеете  едноетажна къща;
 • Апартамента ви не е голям;
 • Ще отоплявате вила или хижа;
 • Първия етаж на къщата се състои от голямо помещение разделено на различни кътове.

Оказва се, че в много имоти могат да бъдат използвани камините без водна риза, което ги нарежда сред едни от предпочитаните, на които можете да се доверите при подновяване на отоплителното съоръжение за дома.

Ръководство при покупка

камина

Не са еднакви като дизайн, технически параметри и допълнителни особености тези модели уреди. Както можете да се уверите посещавайки сайта на BalkanEnergy тук решенията са изумително разнообразни. но този съществен асортимент реално е провокиран от вижданията и интересите на клиентите, които държат да инвестират в разумен, икономичен и рентабилен вариант за отопляване на имота им.

Основните насоки за покупка на качествен и удобен продукт от категорията камина на дърва без водна риза се отнасят до:

 • Мощност на уреда, който да може да осигури топлина за квадратурата на помещението, в което ще бъде инсталиран;
 • Начин на монтаж. Дали да е свободностояща или за вграждане;
 • Опции за регулиране и контрол на температурата;
 • Материал за изработка. Важен е от гледна точка на това да може да подсигури по-дълъг експлоатационен период.

Обърнете внимание на техническите особености и гаранцията за качество. Не са за пренебрегване и цените, на които могат да бъдат закупени тези продукти. В общи линии има върху какво да помислите за да задоволите своите интереси и виждания за уред, който напълно да задоволи потребността ви от надеждно отопление през зимата.

От какво зависят цените?

Освен, че са разнообразни моделите прави впечатление, че и офертите варират. Това се дължи на редица показатели и производствени норми, които са приложени при изработката на камините. Цените зависят от:

 • Размерите;
 • Мощността на камината;
 • Дизайн;
 • Екстри;
 • Производител;
 • Експлоатационни показатели и други.

Колкото по-сигурна, безопасна и качествена е една камина на дърва без водна риза то толкова по-висока е нейната цена. Преценете на кой от продуктите да се доверите за да можете да си гарантирате повече спокойствие, уют и топлина през зимата.