Дефектните щрангове – кога и защо е нужна подмяна

смяна на щрангове

Какво се изисква от страна на домакинствата от жилищен блок, на които им предстои да бъде извършен ремонт за подмяна на щранговете? Въпросът е меко казано стресиращ, нали! Всъщност нямате повод за тревоги, но се налага да се запознаете с някои интересни факти  и обстоятелства, които са определящи за да се гарантира качество на услугата, а същевременно с това и ефективност при функциониране на ВиК инсталацията. Старите блокове в София са със сериозна предпоставка за това инсталациите да са негодни и амортизирани. Последиците от тези повреди със сигурност са повод за притеснение, тъй като няма как да не забележите това, че водата е с влошено качество. Необходимостта от подмяна на щрангове в София в кооперацията или жилищния блок, в който живеете е стъпка, която не е за подценяване. В случая не се нуждаете от сръчните обитатели на етажната собственост, а от професионален екип, който да се заеме с поправката.

Критерии за наемане на екип от водопроводчици

Самата услуга „подмяна на щрангове“ е свързана с наличието на доста качества от страна на хората, които ще извършват ремонта. Специфичното тук е факта, че тръбите – хоризонталните и вертикалните щрангове са скрити и достъпа да тях не е толкова явен. Това създава неудобство и е свързано с качества и умения, които наетия екип трябва да притежава, а сред тях са:

 • Да са извършвали подмяна на щрангове в жилищни сгради в София;
 • Да могат да разчитат водопроводните планове на съответната сграда;
 • Да са наясно с етапите на провеждане на дейностите по демонтаж, ремонт и монтаж на нови щрангове;
 • Да са квалифицирани водопроводчици, които разполагат със сръчност, работят бързо и отговорно.

Да си водопроводчик, който може да понесе отговорност и да се ангажира с подмяната на щрангове на цял Блок определено е повод за изграждане на висока репутация. Днес специалистите, които се ползват с добро име в София наистина се радват на интерес от страна на домакинствата с проблеми във водопроводната инсталация.  Точно такива професионалисти е добре да търсите, тъй като именно те ще могат да ви  осигурят ефективно и качествено извършена услуга на цена, отговаряща на свършеното.

Етапи и неудобства от смяната на щрангове

Много е важно да не се хвърляте през глава, когато става въпрос за това да се възложи подобна сериозна задача на специалисти. Съвета ни е да се свържете с екип и да поверите работата в ръце, които са доказали своя опит и не малко клиенти вече са се доверили на компетентностите им. Има още специфични детайли, които не са за подценяване, тъй като имайте предвид, че дискомфорта от подмяната ще бъде налице.водопровод

При възникване на неотложна необходимост да се проведат ремонтни дейности в сградата в София е добре да сте подготвени с предстоящите неудобства. Конкретно етапите, които съпровождат такъв сложен професионален ремонт изглеждат така:

 • Оглед от страна на екипа за установяване спецификата на водопроводната инсталация на сградата;
 • Организиране на ремонтна дейност, спрямо желанието на живущите в сградата;
 • Спиране на водоподаването в цялата жилищна сграда за да бъдат предотвратени евентуални аварии и наводнения;
 • Поетапно подменяне на щрангове, според тяхната увреденост и дефекти;
 • Демонтиране на стари и монтиране на нови полипропиленови тръби;
 • Укрепване на новите щрангове;
 • Тестване и въвеждане в експлоатация.

За да се проведат качествено тези ремонтни дейности е от решаващо значенине опита и компетентността на екипа, за които алармирахме още в началото на публикацията. Ако все пак изпитвате трудности да откриете подходящите експерти то предложението днес идва от ВиК Хелп София – екип с над десет годишен опит в сферата на ремонти, касаещи водопроводни и канализационни аварии. Щранговете са кръвоносната система, по която се движи най-ценния ресурс, а именно водата. Доверете на ВиК Хелп и си гарантирайте най-високо ниво на качество за подмяна на дефектни и неправилно функциониращи водопроводни щрангове.