Начало

Той е на 23, но вече е легенда и се гласи за втората си Олимпиада. Шон Уайт разказва за това какво е да си на върха, за това какво е да си имаш свой собствен халфпайп и да изкопаваш умряла котка...

Shaun_White

Здрасти Шон, как се подготвяш за новия сезон?

ШУ: Просто гледам да не мисля за него. С наближаването на Олимпиадата, напрежението расте и вниманието към мен е все по-голямо. А толкова внимание лесно те разсейва и пречи да се кефиш на карането. Тази година ще се опитам да съм по-спокоен, ще се фокусирам върху целите си и ще опитам да постигна максимума.

Какви са новите ти трикове?

ШУ: Миналия сезон пичовете от Red Bull ми помогнаха да си направя халфпайп, с пяна за по-меко приземяване. Това супер нещо ми помогна да науча някои нови трикчета, които ми се въртяха в главата от известно време.

Кое е най-готиното на това да си имаш собствен халфпайп?

ШУ: Мога да карам гол!

Ще участваш ли на X Games или ще се пазиш за Олимпиадата?

ШУ: Да, тази година ще участвам в обичайните състезания. Както всеки сезон, има много такива. Опитвам се да не се напъвам много и целта ми е да се забавлявам и да карам ден за ден.

Кое е най-гадното, когато се контузиш?

ШУ: О, човече, кое не е! Мразя, когато след лесни и нормални трикчета, просто се озоваваш с огромна болка в задника. Неща като готвене на човешки сърца, изравяне на умрели котки и хвърляне на камъни по минаващи коли стават трудни, когато си контузен.

SW

Очакваш ли Олимпиадата?

ШУ: Да, това е толкова яко събитие. Последния път през 2006 г. беше страхотно – шляеш се с отбора и просто си част от цялото това преживяване. Ще бъде яко да го направим отново.

Как се промени сноубордингът от последната Олимпиада в Торино досега?

ШУ: Мисля, че триковете станаха още по-добри, особено през последната година има голямо развитие. Освен това има някои нови лица. Много сноубордисти се развиват и навлизат професионално в спорта. Мисля, че има някои новаци, които ще бъдат страхотни за гледане.

Сноубордингът вече е част от Олимпиадата, това подобри ли профила на спорта?

ШУ: Абсолютно! Мисля, че общото възприемане и разбиране за спорта се е развило. Скоро говорих с един от Мемфис, който през живота си не е виждал сняг, но знае за сноубординга. Маниашко е как хората започват да му обръщат внимание.

Суеверен ли си? Имаш ли някакъв ритуал преди състезание?

ШУ: Мисля, че имам съвсем нормални ритуали, както всеки друг. Обичам да си чистя зъбите с масло, да нося памперс, направен от косата на майка ми и пращам 150 и-мейла на мои приятелчета и на семейството ми, за да знаят, че има стахотни начини да забогатеят, докато си стоят в къщи.

Когато играеш на Shaun White Snowboarding, играеш ли като себе си?

ШУ: Дали играя със себе си? Това ли ме питаш?

Би ли участвал в Денсинг Старс?

ШУ: Имам два леви крака, честно. Burton ми направиха специални обувки, за да разрешат проблема ми с краката. Ако не бяха те, сигурно щях да карам в кръг.

Кои е твоят герой?

ШУ: Том Круз, Сигърни Уивър, Фил Колинс, и дъждовните гори.

Shaun-White

Кои е най-силният ти съперник?

ШУ: Глобалното затопляне и пичовете, които ремонтират къщата на съседите с пневматичен чук, те си знаят кои са!

Страх ли те е от нещо?

ШУ: Изкуствените плодове.

Кефиш ли се на известността ти?

ШУ: Невероятно е, че имам фенове, които ми позволяват да карам и да правя това, което искам. Те са върха и наистина съм благодарен за всичко, което мога да правя. Известността е част от купона. Не мисля, че мога да дам друг отговор на този въпрос.

Как обичаш да си почиваш?

ШУ: Обичам да си лежа в хамака и да слушам как китовете се чифтосват, докато ям буритос от Хуанитас.

Какво има в iPod-а ти?

ШУ: Аз съм голям музикален фен, ето надникни набързо: Led Zeppelin, AC/DC, The Who, The Horrors, The Kills, Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, Nick Cave and the Bad Seed, Arctic Monkeys, Phoenix, The Teeth, The Gossip, Jay Z и още мнооого!

На кои герой от Star Wars приличаш според теб?

ШУ: Спок? Не, чакай, Трон! Мамка му! ОК, може ли да съм нещо между Хан Соло и Звездата на смъртта?

SW2

Снимки: redbull.com

• Herbie Hancock LIVE in Sofia

Herbie Hancock LIVE in Sofia Джаз легендата Хърби Хенкок (Herbie Hancock) ще гостува за първи път в България.

• 10-те полуфиналисти за DJ Fusion Rally

10-те полуфиналисти за DJ Fusion Rally   Известни са вече 10те финалисти за ди джей надпреврата DJ Fusion Rally. Ето списъка с полуфиналисти: Charoday София "От скоро правя собствени парчета в[…]