Начало Екстремно Сърф Новини US Open of Surfing 2010 – ЖЕНИ

US Open of Surfing 2010 – ЖЕНИ

от Slavy Сряда, 11 Август 2010 10:30
Оценете тази статия
(1 глас)

Кариса Мур победи Сали Фидзгибънс и спечели US Open of Surfing 2010 при жените!

На Хънтингтън Бийч, Калифорния в събота, 7-ми август, Кариса Мур (Carissa Moore) спечели US Open of Surfing 2010, като на финала успя да надвие  Сали Фидзгибънс (Sally Fitzgibbons). За победата Кариса спечели 50 000 $, а това е най-голямата награда в историята на женския сърфинг.

Check_hi-small

Мур, която в момента се конкурира за новобранец на годината на ASP при жените, започна с две точки, но в последните секунди на карането си, успя да се възползва от чудесните вълни и спечели US Open of Surfing 2010 г. при жените.

Carissa-Moore_hi2-small

"Бях доста нервна, защото имах само две точки." каза Кариса. "Сали е страхотна състезателка и аз знаех, че последният момент ще определи победителя. Ако не бях рискувала с последните вълни, Сали щеше да е победител. Просто не съм на себе си от щастие!"

Трудната победа, спечелена от Кариса, й донесе и най-голямата награда в историята на женския сърфинг.

Carissa-Moore_hi-small

"Наистина е невероятно да спечеля това състезание." каза Кариса "Просто не мога да повярвам. Всичко ми изглежда като една голяма шега. Финала мина толкова бързо, че сега ми се иска да покарам още малко. Наистина още не осъзнавам какво стана."

Сали Фидзгибънс, която държи най-добрия резултат при жените за цялото състезание, се бореше да стартира ударно в заключителното каране, но не успя да се концентрира и завърши на второ място. Публиката я подкрепяше много силно, но и това не й стигна.

crowd5_hi-small

"Това беше един наистина труден финал. Нямах много възможности да покажа какво мога." каза Сали. "Изкарах си супер тук в Хънтингтън Бийч на US Open of Surfing. Второто място е страхотно, така че просто ще го приема като нещо много голямо, но вече се фокусирам към следващото събитие."

Сали, която за последните три години, заема второто място в ASP World Tour при жените, беше много разочарована от загубата, но чувства, че е близо до спечелване на голяма победа в близко бъдеще.

US-Open-1_hi-small

"Моето време е очевидно наближава" каза Сали. "Исках да спечеля това състезание, но нямах късмет. Тръпката тук е огромна и се надявам следващият път да хвана моите най-добри вълни и да спечеля."

Dim lights Embed Embed this video on your site

Финал на US Open of Surfing 2010 - жени:
1
- Кариса Мур (Carissa Moore - HAW) - 12.50 точки
2 - Сали Фидзгибънс (Sally Fitzgibbons - AUS) - 3.83 точки

Полуфинали на US Open of Surfing 2010 - жени:
ПФ 1:
Кариса Мур (Carissa Moore - HAW) - 13.27 т. срещу Лейки Питърсън (Lakey Peterson USA) - 6.27 т.
ПФ 2: Сали Фидзгибънс (Sally Fitzgibbons - AUS) - 13.33 т. срещу Жаклин Силва (Jacqueline Silva - BRA) - 10.70 т.

Виж най-интересното от US Open of Surfing тук >>>

Календар на ASP World Tour 2010 >>>

снимки: US Open of Surfing

board.bg

разгледай магазина на board.bg >>>

влез във форума на board.bg >>>

Последна промяна на Сряда, 11 Август 2010 11:09
Slavy

Slavy

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Добавете коментар