Начало Екстремно Сърф Новини Силвана Лима взе победата на Movistar Peru Classic 2010

Силвана Лима взе победата на Movistar Peru Classic 2010

от Slavy Петък, 18 Юни 2010 11:20
Оценете тази статия
(1 глас)

Силвана Лима победи на Movistar Peru Classic 2010 като на финала успя да надвие Сали Фидзгибънс.

На петото поредно състезание на ASP Women's World Tour за 2010, Movistar Peru Classic, Силвана Лима показа, че не трябва да я отписват в борбата за титлата.

slmpc10big

"Чувствам се страхотно!" възкликна Лима след като излезе от водата. "Знаех, че е необходимо да поставя високи резултати още в началото на деня, защото Сали сърфира супер. Сега съм толкова щастлива!"
Тази победа е трета за Лима в елитно състезание и я нарежда на трета позиция в световната ранглиста на ASP за 2010.

"Това е най-добрият ми резултат, който постигам от миналата година насам", каза Лима. "Това наистина е страхотно. Имам чувството, че сърфирам много добре тази година. Това ми действа мотивиращо за останалата част от сезона. Все пак ми се иска да не се беше получавала такава голяма пауза."

Фидзгибънс продължи да показва страхотно каране и в Перу. С второто си място на Movistar Peru Classic 2010 тя затвърди и второто си място в ASP Women's World Tour за 2010.

"За мен това е един добър резултат. Подсигурявам втората си позиция, но нещото, което наистина искам е да спечеля поне един старт. Силвана беше чудесна. Аз не можах да хвана добър ритъм в тази жега. Чувствах се добре през целия ден, но тя ме превъзхождаше. В крайна сметка оставам доволна. Състезанията в Перу винаги са много силни, но сега вече гледам напред към следващото."

ASPBillabongProTeahupooDZCJxlO21rTl

Стефани Гилмор, водачката във временото класиране на ASP Women's World Tour за 2010 и настоящ световен шампион, претърпя поражение на полуфинала, като Силвана Лима успя да я надвие на полуфинала.

"Това беше едно интересно състезание в предизвикателни метеорологични условия" каза Гилмор. "Последните няколко дни бяха много приятни и доста се забавлявахме, но днес се чувствах малко по-слаба и несигурна. Бях нервна и не успях да сърфирам така, както искам.”

Въпреки загубата, Стефани запази лидерската си позиция в крайното класиране и ще използва сезонната почивка за презареждане.

"Ще се прибера вкъщи, а след това ще отида на сърф екскурзия в Индонезия. В момента работя над един филмов проект и ще използвам времето за презареждане преди началото на откритото първенство на САЩ през юли и след това състезанието в Португалия за ASP."

Следващата спирка на ASP Women’s World Tour зa 2010 г. ще бъде Rip Curl Pro в Португалия от 07 до 10 октомври 2010.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Финал на Movistar Peru Classic 2010:
1 – Силвана Лима - 16.50 точки
2 – Сали Фидзгибънс - 10.77 точки

Полуфинали:
ПФ 1: Силвана Лима – 11.77 точки срещу Стефани Гилмор - 11.00 точки
ПФ 2: Сали Фидзгибънс - 14.60 точки срещу София Муланович - 11.56 точки

ТОП 5 на ASP WORLD TOUR жени (след Movistar Peru Classic 2010):
1 - Стефани Гилмор (Stephanie Gilmore - AUS) - 4716 точки
2 - Сали Фидзгибънс (Sally Fitzgibbons - AUS) 4224 точки
3 – Силвана Лима (Silvana Lima - BRA) 3612 точки
4 - София Муланович (Sofia Mulanovich - PER) - 3588 точки
5 - Челси Хеджес (Chelsea Hedges - AUS) - 3180 точки

Календар на ASP World Tour 2010 >>>

снимки: ASP

board.bg

Последна промяна на Петък, 18 Юни 2010 11:37
Slavy

Slavy

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Добавете коментар