Начало Екстремно Сърф Новини Феноменалната Стефани печели на Commonwealth Bank Beachley Classic

Феноменалната Стефани печели на Commonwealth Bank Beachley Classic

от Slavy Вторник, 27 Април 2010 10:55
Оценете тази статия
(2 гласа)
Австралийката Стефани Гилмор продължава победната си серия към завоюване на четвъртата си световна титла като на финала в Commonwealth Bank Beachley Classic 2010 в Австралия победи Сали Фитцгибънс.

Във вълнуващо състезание, четвърто поред за този сезон, Стеф показа защо последните три години е No: 1.
bc_steph02

След четири дни тихо време и не много добри вълни в залива Дий Уай (Dee Why), финалният ден беше перфектен. Условията като по поръчка станаха повече от подходящи, вълните страхотни, а над две хиляди души публика направиха финала невероятен празник.

Гилмор вече спечели две от трите проведени досега състезания, като това е четвъртото и общо трета победа за нея от началото на тази година.

„Невероятно е колко добре се чувствам. Да се състезавам в Австралия е едно от най-любимите ми неща. Чувстам се уверена в тези води и съм печелила това състезание няколко пъти. Май съм в серия и това е супер." - каза Стеф

Тя направи страхотен старт като показа голяма скорост, сила и увереност и събра 7 точки. След това обяче Сали отвърна твърдо и поведе като това остана така през по-голямата част от финала. Само 5 минути преди края на състезанието, Стефани яхна много силна вълна и показа няколко много силни маневри, след което грабна 7,20 точки и с това спечели трети старт от началото на борбата за световната купа през 2010.

05001691313300

"Условията започнаха да се влошават и се радвам, че приключихме рано. Бях много нервна, а Сали беше много надъхана и жадуваше победата. Мисля, че тази нейна надъханост й изигра лоша шега на края, а аз трябваше само да изчакам подходящата вълна." - каза Стефани

Стеф спечели 1200 точки и чек за 20'000$, като това й подсигури първото място във временното класиране за световната титла на ASP Women's World Tour.

Сали спечели 972 точки и 10'000$ за второто място. Тя е на второ място за втори път поред, след като завърши втора и на TSB Women's Surf Festival 2010 преди няколко дни.С това второ място, тя се закова на номер 2 във временното класиране за световната титла.

"Малко е разочароващо да загубиш последните няколко секунди, но съм доволна от това, че бях на финала и за малко да победя Стефани. Щастлива съм от резултата, но с нетърпение очаквам следващото състезание." - каза Сали

Dim lights Embed Embed this video on your site

Финал на Commonwealth Bank Beachley Classic 2010:
1 – Стефани Гилмор - 14.20 точки
2 – Сали Фидзгибънс - 12.40 точки

Полуфинали:
ПФ 1: Стефани Гилмор - 16.33точки срещу Силвана Лима - 9.14 точки
ПФ 2: Сали Фидзгибънс - 11.97 точки срещу София Муланович - 10.16 точки

ТОП 5 на ASP WORLD TOUR жени (след Commonwealth Bank Beachley Classic 2010):
1 - Стефани Гилмор (Stephanie Gilmore - AUS) - 3960 точки
2 - Сали Фидзгибънс (Sally Fitzgibbons - AUS) 3252 точки
3 - София Муланович (Sofia Mulanovich - PER) - 2832 точки
4 - Мелани Бартелс (Melanie Bartels - HAW) - 2628 точки
4 - Челси Хеджес (Chelsea Hedges - AUS) - 2628 точки
6 - Кариса Мур (Carissa Moore - HAW) - 2472 точки

Календар на ASP World Tour 2010 >>>

снимки: ASP

board.bg

Последна промяна на Понеделник, 30 Май 2011 15:41
Slavy

Slavy

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Добавете коментар