Начало Екстремно Сърф Новини Адриано Де Соуза с победа на Billabong Rio Pro 2011

Адриано Де Соуза с победа на Billabong Rio Pro 2011

от Slavy Понеделник, 30 Май 2011 09:30
Оценете тази статия
(1 глас)

Адриано Де Соуза спечели втора победа в кариерата си в елита на ASP.

На финала в Рио де Жанейро Адриано Де Соуза победи един от най-добрите сърфисти в света – Тадж Бъроу и излезе начело във временното класиране.

De_Souza_Wins_in_Rio_01

De_Souza_Wins_in_Rio_02

Billabong Rio Pro 2011 беше спирка номер 3 от световната обиколка на ASP World Tour за 2011. Състезание изпълнено с перипети, заради лошо време, опасни вълни и няколко отложени старта, но състезание, на което най-добрите сърфисти в света направиха невероятно шоу.

De_Souza_Wins_in_Rio_03

Бразилецът Адриано Де Соуза показа пред родната си публика страхотно каране, чудесна техника и със спечелването на състезанието успя да зарадва не само себе, но и хилядите фенове, който дни наред гледаха състезанието на плажа Бара Да Тихука и го подкрепяха непрекъснато.

„Не мога да намеря думи, с които да обясня какво чувствам!” – каза силно развълнувания Де Соуза. „Благодаря на мениджъра ми, без него съм загубен. Благодаря на феновете, които ме подкрепяха от първия до последния момент. Щастлив съм да задържа купата от това състезание тук, в Бразилия. Чувството е велико!”

De_Souza_Wins_in_Rio_04 

Адриано, който след това състезание излезе на първо място във временното класиране, бе леко суеверен и не искаше да коментира позиция си.

„Много е рано да се говори за титла. За следващото състезание ще се подготвям още по-усилено.” – каза Адриано. „Кели Слейтър и останалите пичове карат супер и се състезават много отдавна. Аз съм сравнително нов сред тях, но ще се опитам да им покажа на какво съм способен!”

De_Souza_Wins_in_Rio_05

Тадж Бъроу стартира финала с изключително каране и спечели от раз 7 точки. В продължението обаче, не успя да надвие Адриано и остана втори, като това много го разочарова.

„Стартирах супер, но това май ме успокои и така и не можах да събера повече точки.” – сподели Бъроу. „Адриано имаше по-добра тактика и хвана две много добри вълни. Той беше много надъхан, а аз така и не можах да се възползвам от няколкото чудесни вълни.”

De_Souza_Wins_in_Rio_06

De_Souza_Wins_in_Rio_07Бъроу бе много близо до първа победа за 2011-та, и неуспеха много го разочарова. През тази година той за втори път остава втори след като загуби финала на Quiksilver Pro Gold Coast 2011 от Кели Слейтър.

„Направо съм смазан!” – сподели Тадж. „Много ми се искаше да спечеля. Бях планувал победата.”

De_Souza_Wins_in_Rio_08

С третото място на Billabong Rio Pro 2011 се поздрави Джереми Фрорес, който загуби полуфинала от Тадж Бъроу, а четвъртото място зае Беде Дърбидж, който загуби полуфинала от Адриано Де Соуза.

Кели Слейтър отпадна много рано от надпреварата и това го свали от първо на трето място във временното класиране.

De_Souza_Wins_in_Rio_09

Следващата, четвърта спирка от ASP World Tour 2011 ще бъде Billabong Pro на Джефрис Бей, Южна Африка от 14 до 24 юли 2011.

Финал на Billabong Rio Pro 2011:
1 – Адриано Де Соуза - 15.63 точки
2 – Тадж Бъроу - 12.17 точки

Полуфинали на Billabong Rio Pro 2011:
ПФ 1: Тадж Бъроу - 16.27 т. срещу Джереми Фрорес - 10.50 т.
ПФ 2: Адриано Де Соуза - 9.00 т. срещу Беде Дърбидж - 8.40 т.

ТОП 5 на ASP WORLD TOUR 2011 (след Billabong Rio Pro 2011):
1. Адриано Де Соуза (Adriano de Souza - BRA) - 20,500 точки
2. Джоел Паркинсън (Joel Parkinson - AUS) – 19,200 точки
3. Кели Слейтър (Kelly Slater - USA) - 16,950 точки
4. Тадж Бъроу (Taj Burrow - AUS) - 16,500 точки
5. Джорди Смит (Jordy Smith - ZAF) - 14,750

кой, какво спечели през 2011-та в ASP World Tour:

Виж календара на ASP World Tour 2011 тук

снимки: ASP

board.bg

Последна промяна на Понеделник, 30 Май 2011 15:39
Slavy

Slavy

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Добавете коментар