Последва лека организация (топла вакса за дъската и проверка на екипировката )
Зимата напомни за себе си още докато пътувах, а в Банско си беше истинска зима.
Противно на очакванията ми на кабината нямаше хора и блъсканица. Може би просто никой не вярваше, че може да се кара. Слезнах от кабината времето беше мъгливо със снеговалеж, но тихо и обещаващо.
Първите няколко спускания бяха на котвата за загрявка и припомняне (кво трябваше да се прави пети пръсти рамена колена с много въпросителни извода, е че помня )
Когато борда започна да ме слуша и да ме води където му кажа, се изнесох нагоре към шлема и там БИНГО 40см неразцепена пудра направо нереално за началото на сезона. Започна едно пудрене едно плуване носа остро на горе волумето на мах и газ до ламарината.
Старах се да се придържам към пистата, че отстрани имаше подаръчета колове кабели некви железа. Любимия ми ЛИБ се справи отлично с пудрата благодарение на magne –banana технологията го успах и започна чертожната дейност. 5-7 черти и стана малко нервно, а и хората се усетиха къде да карат. Насочих се към платото ОО да платото все още беше девствено близо до влека се понесох на гребена на вълната. После реших да продължа по горната лека писта да разпусна, истинско бедствие, банските тарикати не си бяха направили труда да разкарат ледените буци от оръдията по пистата коловозите от машината която бе минавала без да пуска фреза или каквото и да било пълна малоумщина и безотговорност (което само ме мобилизира ), но жалката гледка на безпомощни хора в снега ме накара да спра сваля борда и карането ми да премине в спасителна операция - както се казва прави добро, но добро не очаквай.
Пистата до Шилигарника си беше в плачевно състояние.
След кратка обедна пауза се насочих към котвата с идеята да покарам фрирайд успоредно на платото, но като се качих горе падналата мъгла промени плановете ми никога сам в мъглата и респект към планината. Някои усещания можеш да ги получиш само с LIB BANANA MAGNETRACTION перфектния комфорт и защита на тялото с 686 а идеалната визия и релеф на терена при всякакви условия с DRAGON – MAZE
Нямам намерение да ви убеждавам ще се убедите сами.
BAS –TRUE RIDERS
Снимки и текст - Крис
board.bg