Начало Екстремно Ски Мъже Майк Дъглас за board.bg: Нищо не може да се сравни с яката пудра!
Банер
Банер
Банер

Майк Дъглас за board.bg: Нищо не може да се сравни с яката пудра!

от Itso Понеделник, 24 Януари 2011 14:19
Оценете тази статия
(2 гласа)

mike_douglas_1

Майк Дъглас – филмов режисьор, продуцент и професионален (про) скиор. Стартира правенето на филми през 1998 г. с революционния модел ски Salomon 1080 (първия модел twin tip ска), в чиято направа е лично замесен. Дотогава последователно е треньор на отборите на Канада, Блеккомб и на САЩ по фрийстайл ски. Майк е първият скиор, който прави Мисти флип и Д-спин, и е ежегоден участник в най-добрите ски продукции. Известно време се подвизава и като коментатор в ESPN за X games. Списание „Skier” го определя като най-добър комплексен джибър. Майк е познат още като „Кръстникът на фрийскиинга. В разгара на сезона отнехме няколко минути от ценното му време да го проверим какви ги върши :).

Здрасти Майк! Да започнем така: Колко точки максимум можеш да направиш на G.N.A.R.*?

Мисля, че мога да се справя доста добре в GNAR. Вече натрупах няколко стотин точки предизвиквайки про-тата тази седмица!  

Как си? Как е пудрата тази година?

Нещата са доста добре в момента. Карах по доста пудра този сезон. Между другото точно се върнах от Ревелсток, където карах по най-дълбоката пудра в живота ми до момента.

mike_douglas_2

Над какво работиш в момента?

По-голямата част от зимата съм фокусиран върху продуцирането на Salomon Freeski TV.  Това е доста голяма като обем работа, тъй като правим доста серии, но наистина харесвам тази работа. Яко е да мечтаеш за някакви трипове и нещата, които искаш да направиш, и след това да ги изпълниш. Опитвам се да намеря време да поработя и върху други проекти. Помагам на Sherpas Cinema за филма ALL.I.CAN, също така обмислям и други оферти за продуциране.

Ще продължаваме ли да те виждаме пред камерата, или по-скоро ще се фокусираш към режисирането? Кое ти носи по-голямо удоволствие?

Харесвам и от двете страни на камерата. Карането на ски по добри терени и условия е трудно победимо удоволствие. Все още съм про скиор и обичам да съм някъде по планините. Режисирането също е доста яко. Приятно упражнение за мозъка ми. Обичам да визуализирам идеи и след това да ги превръщам в реалност. Щастливец съм, че съм обграден от чудесни хора, които ме подкрепят,  и ми позволяват дя вървя по каквато посока избера.

mike_douglas_3

През последните 10 (че и повече) години ски филмите изживяха истински ренесанс. Всяка година си мислим, че няма какво повече да видим. На къде ще се развива тази индустрия като криейтив и каране според теб?

За мен креативността е единственият път. Спортът се разви до лимита, до който може да отиде като безопасен. Никога повече няма да видим такова ниво на израстване, каквото видяхме през последните 10-15 години, затова хората трябва да са креативни за да продължат да правят нещата интересни. За мен всичко е в разказването на историята. Искам да разказвам истории, които вдъхновяват хората. Там има още много място за усъвършенстване.

Не мога да не те попитам за ски-халфпайпа и Олимпийските игри. Смяташ ли, че в Сочи ще бъдем свидетели на първия старт в тази дисциплина?

Да, сигурен съм, че ще видим ски-халфпайп в Сочи. Също смятам, че има добри шансове да видим и Слоупстайл дисциплина на игрите. Предполагам, че скоро ще се разбере.

Ами уейв ските? Това ли ще е новата революция?:)))

Едва ли ще бъде новата революция, защото е доста сложно за повечето хора да навлезнат. Мога да ви кажа обаче, че уейв ските се развиха доста и ще видите какво имам предвид в предстоящите епизоди на Salomon Freeski TV.

Чувстваш ли, че понякога хората очакват твърде много от теб и това натоварва ли те?

Понякога тежестта от работата може да бъде непреодолима. Определено се чувствам претоварен, когато си включа компютъра и видя няколко стотин нови мейла! Управлението на времето е най-голямото предизвикателство за мен. Жена ми доста ми помага да намеря балансът. С минаването на годините ставам все по-добър в казването на „не”. За щастие, обичам да си поставям предизвикателства, затова не се оплаквам.

mike_douglas_4

Защо те наричат „Кръстникът на фрийскинга”?

Този прякор ми го измисли Тед Уордлоу, който работеше в маркетинг отдела на Salomon. Предполагам, че започна да ме нарича така заради всичко, което направих през последните 15 години за ските. Сега се чувствам смирен и горд, че ми дадоха тази титла. Супер яко е!

Ти си замесен в революцията на ските и създаването на twin tip ската. Как ти се струва фрийскиинга днес?

Мисля, че фрийскинга е на невероятно ниво на развитие в момента! Има толкова много опции и възможности за фрийскиорите. Надявам се хлапетата да осъзнават колко са добре нещата в момента, в сравнение с това което беше преди. Горд съм, че участвах в това.

Какво ще кажеш да дойдеш с екипа си да покарате малко в България и да поснимате? Ние имаме чудесни планини.

С най-голямо удоволствие бих дошъл да покарам ски в България. Пратете ми някаква информация за да го направим възможно!

О’К Майк, и накрая... I can’t believe you’re a pro! I’m so much better then you!** :D

Hahahahahaha! 50 points!

*G.N.A.R. - наръчник/игра измислен от легендарния скиор Шейн Макконки. Например ако се обадиш на майка си докато пускаш склон получаваш много точки. За да разбереш по-добре за какво става въпрос гледай тук.

**Едно от предизвикателствата в G.N.A.R.

Последна промяна на Понеделник, 24 Януари 2011 16:48
Itso

Itso

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Добавете коментар