Начало Екстремно Ски Новини Кандид Тове е Световният шампион по фрийрайд ски
Банер
Банер
Банер

Кандид Тове е Световният шампион по фрийрайд ски

от Itso Сряда, 24 Март 2010 10:12
Оценете тази статия
(1 глас)

След като финала при мъжете на Nissan Xtreme във Вербие беше отменен от събота заради лоша видимост по трасето, във вторник световния фрийрайд елит отново застана на върха на зловещото трасе с 600 метрова денивилация – Северния склон на Бек де Роузес. При перфектни условия 24 състезатели направиха най-запомнящите се, бърди и динамични спускания по склона от 15 години насам. Малката разлика между лидерите в Freeride World Tour 2010 направи борбата за първото място на последния старт свирепа. Взимащие дъха спускания на Кай Закрисон (ски) и Ксавие де ла Ру (сноуборд) ги отведе до първите места на подиума.

Dim lights Embed Embed this video on your site

x10_logo_final

Френската фрийстайл легенда Кандид Тове вече може да се гордее, че стана част и от историята на фрийрайда. През първият си сезон за Freeride World Tour той доказа, че е универсален райдър. Третото му място при първото му спускане на Бек де Роузес го отведе на първо място в крайното класиране на тура за 2010 година. Кай Закрисон остана втори, а водача преди последния старт във Вербие – Хенрик Винстед зае третото място.

Двамата фрийрайд световни шампиони – при сноуборда и ските, бяха наградени с Nissan Qashqai, както и по $ 10 000 от общия награден фонд $ 206 200 на FWT.

Резултати от Nissan Xtreme by Swatch, Verbier

Ски:
1. Кай Закрисон
2. Айрелиен Дюкро
3. Кандид Тове

Крайно класиране на Freeride World Tour 2010

Ски мъже:
1. Кандид Тове
2. Кай Закрисон
3. Хенрик Винстед

Ски жени:
1. Ане Ендеруд
2. Джес Макмилан
3. Жаклин Паазо

Ски съдията Себ Мишо - за спускането на Кай Закрисон и Аурелиен Дюкро:

„Разликата между първите двама – Кай и Аурелиен, беше много малка. Повече или по-малко те спуснаха една и съща линия, но Кай направи с един скок повече през скалите – там където Аурелиен се опитваше да премине карайки. Останалата част от спусканията им беше еднаква – бързо преминаване по склона, приземиха всичките си скокове, и скочиха през средата на голямата скала „Жил Воарол” приземявайки съвсем чисто. Просто невероятно!”

Себ Мишо за останалите 13 ски райдъри :

Нивото на скиорите се повишава всяка година. Днес (б.р. - вторник) райдърите преминаха трасето във Вербие по-бързо от всякога и много малко от тях паднаха. Всяка година се чудим дали ще бъде открита нова линия на спускането на трасето и всяка година се появяват няколко нови, като оригиналното спускане на Свере Лилекуист.

Световния шампион Кандид Тове след финала:

„Всички казваха, че съм новобранец, но аз не съм! Карам извънпистово още от дете. Аз съм скиор Фрийстайл, фрийрайд, карам където си искам. Инспектирах Бек де Роузес много детайлно. Бях малко нервен и доста впечатлен от този голям и стръмен склон. Изглеждаше нвереоятно от върха. Ксавие де ла Ру ми даде доста напътствия на старта. Избрах по-лесния скок в края, тъй като вече не си чувствах краката от умора. Желаех да участвам в Freeride World Tour защото е супер да караш редом до райдъри като Кай Закрисон, Айрелиен Дюкро, Хенрик Винстед и Жулиен Лопес.”

Спускането на Кандид

Спускането на Кай Закрисон

freerideworldtour.com

board.bg

Последна промяна на Сряда, 24 Март 2010 11:26
Itso

Itso

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Добавете коментар