Начало

ХОРАТА ОТ КРАЙНИЯ КВАРТАЛ

от geri Четвъртък, 02 Декември 2010 16:23
Оценете тази статия
(2 гласа)

Часът е 22, седим във входа на блока гушнали парното и наблюдаваме как "тихо се сипе белия сняг". Ние сме двама приятели от онези - страннитеq дето се занимават с некви дъски разнасят, возят се на колички, слушат странна музика, носят широки дрехи и имат неугледен вид - така си мислят кварталните типове с култура позволяваща им да слушат и подражават на изпълнителите от съседна СЪРБИЯ, да се напият и евентуално да се сбият. Но ние сме много далеч от "интелектуалното ежедневие на крайният ни квартал" и обмисляме план за действие за следващият ден...

23 часа, застанал съм пред телевизора и усвоявам информацията от един от великите филми - ТБ4.

24 часа, с натежали клепачи стигам до следните два извода:
-няма невъзможни неща – има не достатъчно тренирани хора.
-утрото е по мъдро от вечерта!

В 5 часа сутринта биологичният ми часовник не ме подвежда, ставам, поглеждам през прозореца, но нищо не се вижда - тъмно и мъгливо е долу. Нищо не се вижда дори от 8-ия етаж. Не съм се притеснил, а се сещам за думите на баща ми:
-Ако над София има мъгла то на Витоша 70% ще е ясно и дори слънчево.

Бия пъртина до спирката и се засичам с приятеля ми Десислав. Часът е 5,40 хващаме автобуса после трамвая и ето ни на Хладилника, точно на време за служебния.

6,40 - червената Чавдарка затваря вратите, мотора и забоботва монотонно и си казвам, че вече няма какво да ни спре, но на завоя за манастира е "леко заледено" автобуса забуксува и спира напреки на пътя - нищо необичайно. След физзарядката на обичайното място сме вече пред Алеко. Обгръща ни снежна бяла тишина и всичко е със заоблени форми новият сняг паднал нощес е много.

100_5256

В 7,40 сме зад Щастливеца и започваме да копаем скок - мястото е уточнено, снегът - подходящ. В помощ включваме бордовете – идеалните лопати. Скокът е вече реалност, аз съм първия тест пилот, засилвам се към него, политам и се разлепвам като тапет в опит за 360 градуса. Извода: започни със скок само с оли и летеж! Ядосвам се защото много добре го знам, а не го правя. Опитвам и други трикове и лека-полека започва да лепи. Скоро идват и останалите и скока става пренаселен защото на никой не му се копае нов. Пичовете летят един след друг, има всикакви опити за трикове, мисля си какви ли филми са гледали нощес?

В 9,30 дочуваме че скоро ще пускат Романски и отиваме до междинна с Десислав. След малък пазарлък с Кмета се разбираме, че ако изчистим площадката на междинна имаме 3 безплатни спускания и ще ни качи веднага след персонала. Часът е 10,30 пръв разцепвам по снежните слънчеви склонове, изправям трасето под Романски шус и се чувствам нереално, като анимационен герой. Пристигам на междинна с пулс 200 и нечленоразделно с помоща на знаци се опитвам да кажа на Кмета, че директно хващам следващата седалка за нагоре. Този път разцепвам по горно Лале и този път е като в сън, заобиколен от бялата стихия съм изпънал предник крак до безумие и се опитвам със 100 да запазя баланса и си мисля, че разперя ли ръце отлитам. Нищо друго не ти прави впечатление, адреналина те бие в мозъка, наслаждаваш се до безумие. В един момент виждам приближаващата се празна седалка, стрелвам се –точно попадение. Хубавото е, че за добре свършената работа 3 безпалтни спускания могат да станат 30. Следващите спускания се различават единствено по това, че скачам от снежните форми и тук идва невероятното усещане когато се отделиш от земята и детаилите на терена започват да се отдалечават разбираш, че нататък всичко зависи само от теб. Спусканията се сливат в един сериал в който ти си главният герой. Вече преминаваме към тенденцията много спускания, за кратко време, по нови места умората си казва думата ).

100_5263

15 часа вече сме доволни, разписали се на всеки склон, уморени, но доволни си мислиме дано някой преди нас да е минал по Драгалевската пътека че е кофти да си първи. Изстрелваме се по снежния улей към Драгалевци, но краката не ни слушат и вкарваме борда в приложение като шейна (за непросветените позицията е следната: седиш на дъската между 2 та автомата, с ръце хващаш закопчаните каишки на предния автомат а ръцете се промушват под колената. Управлението става с петите. Старт и започва бясно състезание надолу - бабуни, завои, мостче, стълби и неусетно паркираме точно пред сладкарничката на площада в Драгалевци. Отвън е пълно с дъски което е ясен знак, че покорителите на снежните склонове са вътре. Влизам и си поръчвам толумби и боза –класика в жанра. Слънцето отдавна се е скрило часът е... няма вече никакво значение доволен, че си част от това приключение и всеки път е различно. ДОВОЛЕН СИ ЧЕ СИ СНОУБОРДИСТ. За съжаление това беше преди 15 години сега е много по различно, но емоцията си остава.

Автор: Христиан Драгошинов – дипл.тренъор сноуборд свободен стил

Последна промяна на Четвъртък, 02 Декември 2010 16:45
geri

geri

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

1 коментар

• Връзка към коментара Четвъртък, 02 Декември 2010 17:46 публикуван от Някой от клуба "НЕ на болката"

Витоша, по-доброто място за фрирайд!!!!!
    Да върна ме 15 години назад, когато счиорите бяха враг №1, а ние се лутахме незрящи в планината.....

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Добавете коментар