Финала на FUSION DJ RALLY наближава!
На 25 септември в Пловдив и на 26 септември в София, станаха ясни финалистите в FUSION DJ RALLY!
Това са: Krivak, Charoday, Soundforia, Brokoli и Vinid!

Krivak “Първата касетка с музика, която получих, беше "Led Zeppelin ІІ", препоръчана от баща ми. От там последваха всякакви групи от "Flower Power Generation"-периода, като Cream, Free, The Rolling Stones и т.н.. В последствие започнах да слушам джаз, блус, боса нова, рап, фънк и всички парчета, които ме привличаха с нещо - независимо дали беше вокалът или инструменталът. Първият ми досег с електронната музика, както на повечето мои съвременници, беше касетка на Prodigy. Няколко години по-късно се спрях на drum`n' bass. Първоначално бях запленен от самото му звучене и колекционирах различни парчета. След това започнах да се занимавам с миксиране. В един момент желанието за собствена продукция надделя и започнах да се занимавам с продуциране. Вече четвърта година работя върху моя собствен звук, като продължавам и да пускам като dj по d'n'b партита под псевдонима Nasty D от Chronic Vibez Crew. В последната година започнах да се занимавам с електронна музика с фолклорни елементи под псевдонима Krivak, като се старая да покажа друга гледна точка към българската музика - силата на гласа и природата ни, примесена с дебел и плътен бас и мощни барабани.”

Charoday "От скоро правя собствени парчета в стиловете Drum and bass, Dub, Dubstep и др., като експериментирам постоянно. Амбицията ми е да развием българската сцена с качествена българска музика."

Soundforia Млади хора, влюбени в баса – това e Soundforia. Музиката е у нас и ние просто я предаваме на публиката.
Zinnat музицира в стилове като Дръм енд Бейс, Дъбстеп, IDM, създавайки невероятни атмосферни и експериментални вълни.
Asian Detective, представя една нова смесица от звуци между Изтока и Запада. Дръм енд Бейс, дъбстеп, брейкбийт се смесват с класически индийски вокали и инструменти, създавайки напълно ново звучене .
Двама противоположни по начин на звучене артисти, но тата добре пасващи си заедно. Брутален, тежък, изнасилващ сърцето ти бас в комбинация с леки, ethno chill елементи. Ако това не те събуди за живот, кой би могъл?

Brokoli “Занимавам се с музика вече 7-8 години, но мога да кажа, че стана сериозно преди около 5, когато започнах да свиря често в различни клубове. Баща ми ми помогна в изграждането на вкуса ми, като надуваше до дупка уредбата в къщи с любимите си банди – Floyd, Led Zeppelin , The Who... Обичам сложна и мелодична музика – освен електронна, и акустична. Истината е в джаза. Също, имам природно усещане за тълпата пред мен и винаги общувам с нея много, колкото и да е трудно понякога...”

DJ Vinid "Първите ми опити за композиране и миксиране на електронна музика датират от края на 2003-та. Предпочитанията ми са насочени предимно към транса - един от най-богатите музикално и емоционално стилове.
Идеята за преплитане на народни мотиви с традиционното ъплифтинг/прогресив транс звучене ме обсеби след поредицата партита на Tiesto 2004-2005 с участието на "Деца Орфееви" (хорът на уч. Филип Кутев, гр.Котел). Всъщност, подобни проекти са осъществявани от артисти като Tiesto, Orkidea, Fred Baker и др. Единственият подобен проект осъществен от мен е "Black & White" през 2009-та, с мотиви от народната песен "Пиленце Пее", аранжирана и изпълнена от хора на Красимир Кюркчийски."
Изненади и още по-големи предизвикателства ви очакват на финала на Fusion DJ Rally, за който можете да разберете повете тук – първото състезание, което провокира българските диджеи да смесват български фолклор със съвременен звук!
На 7 октомври от 20.00 часа в Sofia Live Club ще премерят сили не четирима, а петима финалиста!Fusion DJ Rally се осъществява в партньорството на BOARD.BG