Генка Шикерова е страстен скиор, но е влюбена в лятото. Една от най-добрите журналитски в България откликна на желанието на board.bg за интервю, в което разказва за себе си!
Здравей, как си?Добре. Щастлива съм!
Как предпочиташ да се обръщам към теб? С име или имаш прякор или нещо такова?
Само не „миличко” (смее се).
Ще ни споделиш ли върху какво работиш в момента?
Предстои да излъчим поредицата „Бетонни градини”. Тя е за презастрояването на Слънчев бряг и испанското крайбрежие.
Отне ни доста време да търсим съборени хотели в Испания.
Отне ни доста време да търсим съборени хотели в Испания.
Разкажи ни повече за себе си. Какво обичаш да правиш в свободното си време?
Обичам да съм с приятелите си и с кучето. Винаги когато мога спортувам. Но напоследък това „когато мога” ме притеснява. Взимам се сериозно в ръце!
Кое е най-якото място, на което си била?
Не знам, така е трудно да се отговори. Но тази година ходих до Патагония, което наистина ме впечатли.

Кажи ни повече за това място!
Различно е! Не си падам много по студените места, но това е район, който омагьосва.
Кой сезон обичаш повече, зимата или лятото?Лятото.
А кой е любимият ти спорт?
Обичам да пробвам всичко, свързано с движение.
Кое е по-яко за теб - сърфът или ските?
Ските.
Като сайт за екстремни спортове, не мога да не те попитам какво мислиш за хората, които практикуват такива спортове и за начина им на живот?
Възхищавам им се! Липсата на адреналин може да ме побърка! Въпреки че това, което понякога правя, изобщо не е кой знае какво.
Коя е най-екстремната ти мечта?
Не мисля, че е екстремна, но искам да се кача на изстребител (смее се).
Какви са плановете ти за 2010?
Още не знам, но искам пак в Южна Америка!
Кой е най-големият ти успех и какво още би искала да постигнеш?
Не знам как да отговоря.
Какво би посъветвала младите хора, които сега тръгват по твоите стъпки и желяат да станат топжурналисти като теб?
Да не губят чувствителността си и да обръщат внимание на обикновените неща.
Още не знам, но искам пак в Южна Америка!
Кой е най-големият ти успех и какво още би искала да постигнеш?
Не знам как да отговоря.
Какво би посъветвала младите хора, които сега тръгват по твоите стъпки и желяат да станат топжурналисти като теб?
Да не губят чувствителността си и да обръщат внимание на обикновените неща.
Днес много сериозно се говори за екопроблемите на Земята – ти как се бориш със замърсяването?
Хвърлям боклука си в кошчето.
Кажи ни какво е истинският лукс за теб?Да си щастлив.
Мислиш ли, че понякога да си в една палатка може да е много по-уютно и приятно, отколкото в стая в най-шикозния хотел...
Понякога – да!
Подай едно намигване към мъжете – има ли човек до теб?
Намигвам (усмихва се).
Кецове или токчета?
Кецове.
Коя е любимата ти книга?
Всяка, която ми връща удоволствието от четенето.
А любим филм?
Само не ми се смей!....”Наистина любов”. В тази връзка можех да ти кажа, че си падам по Пауло Куельо (смее се).
Любима група, песен?
Аз съм всеядна по отношение на музиката и за съжаление или не доста комерсиална. Но много държа на ритъма и мелодичността.
Коя е любимата ти подправка?
Сол.
И за финал какво ще пожелаеш на Board.bg?
Пазете се от демона А(H1N1)!!!
Благодарим ти Генка! Пожелаваме ти успех! Надяваме се на пролет да дойдеш да покараш маунтинборд с нас!

board.bg